Ετικέτες

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΣΟΥΜΠΕΡΙΤΕΣ. ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΣΟΥΜΠΕΡΙΤΕΣ. ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Δημοσιεύθηκε από spitha80 στο Ιουνίου 13, 2014

κρητη1Η γριούλα των 88 χρονών που έκανε τη θηριωδία έμμετρο

κρητη2Μόλις εκείνη τη μέρα η Μάρθα Πετράκη από την Καλή Συκιά που ζει στο χωριό Φωτεινού του Ρεθύμνου, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Ζήτησε αμέσως να την πληροφορήσουν πού προβάλλεται το ντοκιμαντέρ για τη θηριωδία των γυναικών από τους Γερμανούς ναζί και τους Σουμπερίτες συνεργάτες τους που και εκείνη έζησε, για να το παρακολουθήσει…

Ξαναζούσε τη φρίκη που αντίκρισε πριν 71 χρόνια «στο σπίτι του Πετροβαγγέλη» και στα άλλα σπίτια του χωριού, που πετούσαν ζωντανές και καίγονταν συγχωριανές της ή πυροβολούσαν και λαμπάδιαζαν τραυματισμένες.

Χαιρετισμό στην προβολή του ντοκιμαντέρ στη Λούτρα, τη μέρα πριν 73 χρόνια έβαψαν στο αίμα οι… πολιτισμένοι Ούννοι σκορπώντας το θάνατο στη «Μαυρίτσα». Εύσημα στους δημοσιογράφους δημιουργούς της παραγωγής Γιάννη Κανελλάκη και Μανόλη Παντινάκη

«Μας μαζέψανε και μας ρωτούσαν πού είναι οι άντρες και πού είναι τα όπλα. Καμιά μας δεν μαρτύρησε. Έβλεπα τις γυναίκες που τις ρίχνανε ζωντανές στη φωτιά στα σπίτια και τις καίγανε. Όλα τα είδα παιδί μου! Εγώ έκλαιγα ασταμάτητα και από μέσα ακούγαμε τα μαγκρητά των γυναικών που καίγονταν…»

1 σχόλιο: