Ετικέτες

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Αποζημίωση €50 εκ. για εβραϊκή οικογένεια που διώχθηκε από τους Ναζί



Η οικογένεια Σόκεν ήταν ιδιοκτήτρια μίας αλυσίδας πολυκαταστημάτων, κυρίως στην περιοχή της Σαξονίας, όμως έχασε την περιουσία της κατά τη διάρκεια της «Αριανοποίησης» των επιχειρήσεων που επέβαλαν οι Ναζί.
 Επιπλέον αποζημιώσεις ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ θα πρέπει να καταβάλει η Γερμανία στους απογόνους μίας εβραϊκής οικογένειας, η οποία έχασε την περιουσία της στα χέρια των Ναζί, όπως αποφάσισε σήμερα Πέμπτη δικαστήριο στο Βερολίνο.
 Η οικογένεια Σόκεν ήταν ιδιοκτήτρια μίας αλυσίδας πολυκαταστημάτων, κυρίως στην περιοχή της Σαξονίας, όμως έχασε την περιουσία της κατά τη διάρκεια της «Αριανοποίησης» των επιχειρήσεων που επέβαλαν οι Ναζί κατά τη δεκαετία του 1930.
 Δεν πρόκειται για την πρώτη αποζημίωση που επιδικάζεται για τους απογόνους των Σόκεν, καθώς με απόφαση του 1990 έλαβαν αποζημιώσεις ύψους περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ για την απώλεια ενός πολυκαταστήματος. 
Ωστόσο, σύμφωνα με τη νέα απόφαση, άλλα περιουσιακά τους στοιχεία είχαν υποτιμηθεί, και συνεπώς δικαιούνται επιπλέον αποζημίωση. Τα μέλη της οικογένειας ζουν πλέον στο Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Πηγή : arouraios.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου