Ετικέτες

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Η Γερμανία προειδοποιεί: Ερχεται πόλεμος στην Ουκρανία -Φύγετε από τη χώρα



Η Γερμανία προειδοποιεί: Ερχεται πόλεμος στην Ουκρανία -Φύγετε από τη χώρα
Πόλεμο στην Ουκρανία προβλέπει μετά βεβαιότητας η Γερμανία και για αυτό συμβούλευσε τους πολίτες της να εγκαταλείψουν την ανατολική περιοχή της χώρας, για την ασφάλειά τους.
Η Ουκρανία απέχει «ελάχιστα βήματα» από την στρατιωτική αντιπαράθεση, προειδοποίησε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, τη στιγμή που η χώρα εξέδωσε επίσημη στρατιωτική οδηγία προς τους πολίτες της για να φύγουν από τις «φλεγόμενες» περιοχές.

Αυτή η απαισιόδοξη εκτίμηση του Φρανκ Βάλτερ Στανμάιερ ήρθε την ώρα που το αεροδρόμιο της περιοχής του Ντόνετσκ ακύρωσε όλες τις διεθνείς πτήσεις μέχρι νεωτέρας. Μόνο μία αναχώρηση επετράπη την Τρίτη, σε αεροσκάφος με προορισμό το Κίεβο, ενώ η κόκκινη, μπλε και μαύρη σημαία της  «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ» υψώθηκε από φιλορώσους έξω από την αίθουσα αναχώρησης του αεροδρομίου.

Οι αρχές δεν εξήγησαν την απόφαση να ακυρώσουν όλες τις πτήσεις, αλλά μία εκδοχή είναι πως οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις θέλουν να «καθαρίσουν» τον εναέριο χώρο προετοιμάζοντας στρατιωτική επέμβαση ενάντια στους αυτονομιστές, σύμφωνα με την Telegraph.
Οπως δήλωσε ο Στανμάιερ, η τραγωδία στην Οδησσό, όπου κάηκαν ζωντανοί τουλάχιστον 40 άνθρωποι την Παρασκευή, ήταν το σημείο καμπής. «Οι αιματοβαμμένες φωτογραφίες μας έδειξαν ότι είμαστε μόλις λίγα βήματα πριν από την στρατιωτική αντιπαράθεση», είπε ο Γερμανός υπουργός, προσθέτοντας ότι ήδη η κατάσταση έχει κλιμακωθεί «σε τέτοιο βαθμό που πριν από λίγο καιρό δεν θεωρούσαμε πιθανό».
Η ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε η Γερμανία ζητά από όλους τους πολίτες της να εγκαταλείψουν την ανατολική περιοχή της Ουκρανίας, σημειώνοντας πως πλέον υπάρχουν μπλόκα και σημεία ελέγχου τα οποία ελέγχονται από άτακτες στρατιωτικές δυνάμεις. «Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, οι δημοσιογράφοι διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο αρπαγής ή σύλληψης από τις δυνάμεις των αυτονομιστών», αναφέρει συγκεκριμένα η σχετική ανακοίνωση.
Πηγή: //www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου