Ετικέτες

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Περί σεναρίων για εισβολή Ρωσίας σε Πολωνία και Υπερδνειστερία.





Σχετικά με τα σενάρια για Υπερδνειστερία και Πολωνία.

Έχουν κυκλοφορήσει αρκετά σενάρια για εισβολή στις παραπάνω περιοχές. Το πιθανότερο είναι πως πρόκειται για θεωρία παρά για κάτι συμπαγές, αφού όλοι σπεύδουν να μαντεύουν περισσότερο στο τι θα κάνει ο Ρώσος πρόεδρος παρά σε μια ανάλυση παραμέτρων και δυναμικής της περιοχής και των μετεχόντων.

Μα είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς πως η Ρωσία θα κάνει εισβολή σε Πολωνικό έδαφος ως άλλοτε;... Ξεχνάνε προφανώς πως σε αντίθεση με Ουκρανία , η Πολωνία είναι πλήρες μέλος ΝΑΤΟ και ΕΕ και αυτό θα οδηγήσει σε σύρραξη; Ο Πούτιν δεν έχει δώσει σημάδια τέτοιας αφέλειας.
Ο Ρώσος πρόεδρος δεν θέλει την Πολωνία με κατοχή όπλων, αφού έτσι και αλλιώς ελέγχει αγωγούς και Κριμαία. Όλη η Ευρώπη είναι εξαρτημένη απο αυτούς τους αγωγούς και γεωστρατηγικά η Ουκρανία είναι μία εκ των τριών που κρατούν σύνορα Ευρώπης-Ρωσίας. Η Πολωνία έχει πραγματικά ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ για την Ρωσία.

Όσον αφορά την δεύτερη περίπτωση με φόντο την Οδησσό. Προσωπικά πιστεύω πως θα είναι αφορμή η περιοχή της Υπερδνειστερίας αν ο Πούτιν κάνει ποτέ επέμβαση , για να αντιδράσουν όλοι στην Δύση.

 Έτσι και αλλιώς δεν χρειάζεται φανερή επέμβαση απο Ρωσία, αφού ως οντότητα έτσι και αλλιώς δηλώνει ανεξάρτητο, παρόλο που στηρίζεται απο Ρωσία. Κάτι σαν την Ουκρανία προ υποκινήσεων ταραχών δηλαδή. Δεν νομίζω οτι ο Πούτιν θα ανοίξει και άλλο μέτωπο τώρα.. δεν τον έχω για τόσο αφελή. Οχι τουλάχιστον οσο το status quo συνεχίζει και μένει έτσι.

Απρόβλεπτος παράγοντας , ο ίδιος ο λαός που μπορεί να θελήσει να κάνει οτι έγινε στην Κριμαία, οπότε εκεί θα τον υποχρεώσει να επέμβει.. Υψηλή διπλωματία και δεν την κατέχω για να είμαι ειλικρινής. Μέχρι εκεί που γνωρίζω από θέματα ασφαλείας, φαίνεται αφελές και ριψοκίνδυνο να επέμβει με φανερό τρόπο σε σύγκριση με οτι ισχύει σήμερα , υπερ Ρωσίας έτσι και αλλιώς.

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας


======================================================================================

Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2014.

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου