Ετικέτες

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Μπούρδες… (της Νεοδημοκρατικής μονταζιέρας κ.λ.π.)



Εδώ και καιρό, αν κάποιος κάνει κριτική για την απόφαση να γίνει εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική η μονταζιέρα πέφτει να τον φάει. Εχθρό της ανάπτυξης, παλαβό αριστερό, μέχρι και υποστηρικτή εγκληματικών ομάδων που δρουν στην περιοχή θα τον βγάλουν. Ίσως γι αυτό το Σαμαρικό antinews έχει σβήσει σχετικό άρθρο με τον καταπληκτικό τίτλο “Έτσι γίνονται οι μπίζνες στην Ελλάδα (κορόιδα)“. Το άρθρο αυτό όμως δεν το έχει σβήσει και η ΝΟΔΕ Αχαΐας που προφανώς συμφωνούσε τότε για να το έχει αναδημοσιεύσει. Εχθροί της ανάπτυξης, παλαβοί αριστεροί, μη σου πω και υποστηρικτές εγκληματικών ομάδων…


Με την βοήθεια του @arkoudos οι μπούρδες των πολιτικών αυτής της έρμης χώρας που έχω μαζέψει έγιναν 1001 και το γιορτάζω με μία προσφορά. Μπορεί όποιος θέλει να τις δει αλλά και να τις κατεβάσει στον υπολογιστή του σε μορφή excel από το google drive!

Πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε μία διαφήμιση στην οποία ληστές μιας τράπεζας μπερδεύονταν με το όλοι κάτω, εκτός από όσους φοράνε καλσόν, τους κλέφτες κλπ. Θα την θυμάσαι. Όταν έλεγε “εκτός από τους ληστές” έμενε όρθιος ο διευθυντής της τράπεζας. Σιωπηλά η διαφήμιση άλλαξε και το απόσπασμα με τον τραπεζίτη κόπηκε. Τελευταία εμφανίστηκε μια άλλη διαφήμιση στην οποία εμφανίζονται τρεις περίεργοι, μία γυναίκα και δύο άνδρες στο σπίτι μιας οικογένειας και απαιτούν να ανάβει η θέρμανση όταν αποφασίζουν αυτοί. “Γυναίκα η τρόικα!” έλεγε με απόγνωση ο οικογενειάρχης. Και πάλι σιωπηρά το “η τρόικα” αντικαταστάθηκε από το “το τρίο κρύο”. Από την άλλη μεριά αεροπορική εταιρία πριν λίγο καιρό είχε κυκλοφορήσει μία διαφήμιση (με έναν νεαρό που κάνει οτο στοπ σε νταλικέρη) που αναπαρήγαγε ομοφοβικά στερεότυπα. Και αυτή η διαφήμιση στο τέλος αποσύρθηκε αλλά καθόλου αθόρυβα. Χρειάστηκε να υπάρξει θορυβώδης κινητοποίηση πολιτών σε social media και sites για να γίνει αυτό. Άλλες διαφημίσεις με σεξιστικά, ομοφοβικά ή ρατσιστικά στερεότυπα δεν κόπηκαν ποτέ. Η ιστορία αυτή δεν είναι ασήμαντη. Δείχνει ποιός έχει την εξουσία πραγματικά σε αυτή την κοινωνία. Οι τραπεζίτες και η τρόικα κατάφεραν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και μάλλον εύκολα να κάνουν αυτό που οι πολίτες σπάνια καταφέρνουν, και όταν το καταφέρουν αυτό θα γίνει με κόπο. Αυτή είναι η κοινωνία που έχουμε φτιάξει. Ελπίζω να μην είναι επίσης η κοινωνία στην οποία δεχόμαστε να ζούμε αδιαμαρτύρητα και χωρίς διάθεση να την αλλάξουμε.

Οι “μπούρδες” που βλέπεις επάνω από τα “σύντομα” κοντεύουν τις 1000 και είπα να τις σουλουπώσω λίγο και να τις ανεβάσω online.Λεπτομέρειες θα βρεις εδώ. Αν όμως θέλεις μπορείς να τις δεις ξεχωριστά, σε κινητό, pc, tablet κλπ (λογικά πρέπει να παίζει στα πάντα ανεξαρτήτως λειτουργικού) κάνοντας κλικ εδώ.

Το ότι το Δεξί-Εξτρέμ είναι (τουλάχιστον) προμοτέρ της ΧΑ το λύσαμε, μας το εξήγησαν άθελά τους ο Γιώργος Μουρούτης και το ίδιο το Δεξί-Εξτρέμ πριν από λίγες ημέρες. Δεν χρειαζόταν βεβαία, τα έχουμε πει αυτά. Το ότι είναι φασίστες επίσης το έχουμε πει παλιότερα. Επομένως, είναι απολύτως αναμενόμενο να χυδαιολογούν. Έτσι κάνουν οι φασίστες. Ειδικά όταν ζορίζονται. Κάνουν λοιπόν διαγωνισμό για την πιο άσχημη συριζαία. Βάζοντας σε αυτόν γενικώς όποιας γυναίκας τους έχει ενοχλήσει η άποψη. Να μιλήσουμε για χυδαιότητα είναι λίγο. Εκτός όμως από φασίστες οι τύποι του Δεξί-Εξτρέμ είναι και κομματόσκυλα. Βρωμόσκυλα, αλλά κομματόσκυλα πάντα. Και γαβγίζουν εκεί που θέλει το αφεντικό τους. Έτσι στον χυδαίο “διαγωνισμό” τους έβαλαν και την Κατερίνα Ακριβοπούλου. Ως “παπαγαλάκι“. Που όμως επίσης είναι “μια γυναίκα με αδένες… σε αντίθεση με τα λαμόγια“, “που δεν μασάει τα λόγια της και δεν χαρίζεται σε κανένα“, που “σε τρία λεπτά τα λέει όλα“. Γνωστό κολπάκι των μαθητών του Γκαίμπελς: Αν δεν μπορείς να ακυρώσεις αυτό που λέει κάποιος, προσπάθησε να ακυρώσεις αυτόν που τα λέει… Έτσι λοιπόν και ο Βόθρος σαν κλασικός φασίστας επιχειρεί να απαξιώσει αυτούς που λένε κάτι που δεν ταιριάζει στο παραμύθι του. Ο ίδιος ο Βόθρος, ο μαθητής του Γκαίμπελς, ο κλασικός φασίστας το λέει. Αυτό είναι το blog που έχει με τον πιο επίσημο τρόπο (την επίμονη προώθησή του από τον διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού και τους παρατρεχάμενούς του) την ανεπίσημη έγκριση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού της χώρας. Που όμως δεν είναι ακροδεξιός. Ούτε φασίστας. Ούτε βόθρος. Ούτε μαθητής του Γκαίμπελς. Ούτε “προμοτέρ”. Ο πρωθυπουργός…

Η υπόθεση “Καρυπίδη” έχει πάντως και τα καλά της. Μέχρι τώρα στα social media (και όχι μόνο) η συζήτηση με διάφορα φασιστοειδή ήταν του τύπου: “-Είσαι φασίστας -Όχι, εσύ είσαι φασίστας -Καθρεπτάκι -Διπλό καθρεπτάκι”, και πήγαινε λέγοντας. Κουραστικό και ανούσιο. Δεν έβγαζες άκρη. Τώρα επιτέλους θα έχουμε μία βάση συνεννόησης, ένα benchmark στο οποίο μπορούμε να συμφωνήσουμε. Αφού συμφωνήσαμε πριν από λίγο καιρό πως η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση τώρα μπορούμε να συμφωνήσουμε και ποιοί είναι “προμοτέρ της Χ.Α.“, διαφημιστές δηλαδή της εγκληματικής αυτής οργάνωσης. Με την βούλα του διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού κου Γιώργου Μουρούτη. Αν ας πούμε η μία φιλική συνέντευξη με τον Κασιδιάρη δείχνει “προμοτέρ της Χ.Α.” (που δείχνει), τότε θα πρέπει να συμφωνήσουμε πως οι δεκάδες φιλικές αναρτήσεις προς την Χρυσή Αυγή ορισμένων blogs επίσης κάνουν αυτά τα blogs “προμοτέρ της Χ.Α.”, και με το παραπάνω μάλιστα, αφού δεν μιλάμε για μία συνέντευξη αλλά δεκάδες αναρτήσεις, συνεντεύξεις, δελτία τύπου κλπ. Ο ίδιος ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου το λέει, πιο επίσημο ορισμό για “προμοτέρ της Χ.Α.” που θα βρεις; Ακόμα και οι ίδιοι οι “προμοτέρ της Χ.Α.” συμφωνούν με τον ορισμό τον βελτιώνουν μάλιστα σε “καμουφλαρισμένος ΧΑυγίτης“. Μένει λοιπόν τώρα να μας πει ο κύριος Μουρούτης γιατί συνεχίζει να αναπαραγάγει και να προωθεί άρθρα από τους “προμοτέρ της Χ.Α.” Δεξί-ΕξτρέμΑντίλογοςΤαχάλια και άλλα τέτοια blogs που “χαριεντίζονται με τη ΧΑ“. Γιατί ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού επιλέγει από τα χιλιάδες blogs που υπάρχουν να προμοτάρει συστηματικά “προμοτέρ της ΧΑ” και “καμουφλαρισμένους ΧΑυγίτες” που “χαριεντίζονται με την ΧΑ”; Με άλλα λόγια ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού παραδέχτηκε πως είναι “προμοτέρ” των “προμοτέρ της ΧΑ” ή όπως οι ίδιοι εμμέσως πλην σαφώςαυτοχαρακτηρίζονται, “καμουφλαρισμένων ΧΑυγιτών”. *Ελπίζω οι συριζαίοι από την άλλη να μην έχουν πέσει τόσο χαμηλά που να νομίζουν πως οι μαλακίες τους συμψηφίζονται με αυτές Μουρούτη και βγαίνουν πάτσι.

Η πολιτική ζωή του τόπου πάει από το καλό στο καλύτερο. Μετά τον γίγαντα Μαρκόπουλο που από τον μεγαλύτερο πολέμιο του Σαμαρά έγινε ο μεγαλύτερος γλείφτης του και ο γίγαντας Αστέριος Ροντούλης λένε πως οδεύει προς την ΝΔ. Τα πιάσαμε τα λεφτά μας. Πάντως τα έχουμε πει, για την απαξίωση της πολιτικής στον τόπο ευθύνονται οι αγανακτισμένοι, ο Σύριζα, μπορεί και ο ανάδρομος Ερμής. Όχι τα καραγκιοζιλίκια των ίδιων των πολιτικών και των κομμάτων.

Τεράστια επιτυχία του Σύριζα η επιλογή του Καρυπίδη για υποψήφιο περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας. Ένας δημοσιογράφος που αναμασούσε, το καλοκαίρι που μας πέρασε, θεωρίες συνομωσίας και που έπαιρνε σε φιλικό ύφος συνέντευξη από τον Κασιδιάρη. Αν ήταν τρολιά η επιλογή του θα ήταν από τις καλύτερες τρολιές που έχω ακούσει. Δυστυχώς δεν είναι. Και ο Αλέξης εκτός από μεγάλος διανοητής εξελίσσεται σε μεγάλο γκολτζή. Μόνο που συχνά μπερδεύει τα τέρματα.

Δες ένα ενδιαφέρον βίντεο. Από το 1ο λεπτό και μετά πρωταγωνιστεί ο Αλέξανδρος Γιοσμάς, γιος του “φον” Γιοσμά. Δεν υπάρχει βέβαια κληρονομική ευθύνη ακόμα και όταν ο πατέρας σου ήταν ένας από τους χειρότερους δοσίλογους και όχι μόνο, με δράση που εκτείνεται από την κατοχή περνάει από την δικτατορία και φτάνει μέχρι την δολοφονία του Λαμπράκη. Ο υιός Γιοσμάς όμως δηλώνει υπερήφανος για τον πατέρα και τα τάγματα θανάτου του εθνικοσοσιαλιστή οπότε κάθε υποψία ότι το μήλο έπεσε κάτω από την μηλιά γίνεται βεβαιότητα. Ο κύριος αυτός ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΛΑΟΣ το 2007 στην Ροδόπη και το 2009 στην Β Θεσσαλονίκης και τώρα είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. Κάτι τέτοιοι δημοκράτες ήταν οι συνοδοιπόροι του Άδωνι και του Βορίδη στο ΛΑΟΣ.
Πηγή.
http://gerogriniaris.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου