Ετικέτες

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Τρομοκρατικό χτύπημα περιμένουν στην Ουκρανία.


Η Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας (SBU) έθεσε σε συναγερμό τις αντιτρομοκρατικές της μονάδες την Κυριακή, κάνοντας λόγο για προληπτικό μέτρο κατόπιν ραγδαίας, όπως αναφέρει, αύξησης απροσδιόριστων απειλών εναντίον ευαίσθητων στόχων, περιλαμβανομένων σταθμών παραγωγής ατομικής ενέργειας, αεροδρομίων και αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Δεν είναι σαφές εάν η ασυνήθιστη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο της SBU συνδέεται με τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που σαρώνουν την πρώην σοβιετική δημοκρατία.

Η ανακοίνωση περιγράφει την απόφαση αυτή ως προληπτικό μέτρο και αναφέρει: «Το αντιτρομοκρατικό κέντρο της SBU, σύμφωνα με τον νόμο, είναι υποχρεωμένο να θέσει σε ετοιμότητα αντιτρομοκρατικές μονάδες στην επικράτεια της χώρας».
Προσθέτει ότι περισσότερο κινδυνεύουν με επίθεση διεθνή αεροδρόμια, σταθμοί παραγωγής ατομικής ενέργειας και σιδηροδρομικοί σταθμοί και σταθμοί λεωφορείων σε μεγάλες πόλεις.
«Τα μέτρα που ελήφθησαν από τις υπηρεσίες ασφαλείας  αποσκοπούν μόνο στο να διασφαλίσουν τη δημόσια ασφάλεια και να σταματήσουν τις εγκληματικές δραστηριότητες με τρομοκρατικό στόχο. Αυτά τα μέτρα είναι διαφανή και κυρίως προληπτικού χαρακτήρα» αναφέρει η ανακοίνωση.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανούκοβιτς έχει προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος ύστερα από δύο μήνες και πλέον ταραχών και τις καταλήψεις από αντικυβερνητικούς διαδηλωτές δημόσιων κτιρίων στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις.
Την Παρασκευή, Ουκρανός επίδοξος αεροπειρατής, που επέβαινε σε πτήση από την Ουκρανία προς την Κωνσταντινούπολη, απείλησε ότι θα ανατινάξει το αεροπλάνο ζητώντας από τον πιλότο να κατευθυνθεί στο Σότσι της Ρωσίας, όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών ΑγώνωνΣτη συνέχεια συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές. 
Geopolitics & Daily News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου