Ετικέτες

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

«Άρχισαν τα όργανα» στην Κριμαία-«Χοντραίνει το παιχνίδι»



«Άρχισαν τα όργανα» στην Κριμαία-«Χοντραίνει το παιχνίδι»
Το κοινοβούλιο της  Κριμαίας  ενεργοποιεί διαδικασίες αλλαγής του συντάγματος και έκκλησης βοήθειας από την Ρωσία
 
Μετάφραση – Απόδοση – Σχόλιο Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
 
Το Ανώτατο Συμβούλιο της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας απαίτησε αλλαγές στο σύνταγμα της  Κριμαίας και το κοινοβούλιο ετοιμάζεται  να πραγματοποιήσει έκκληση στη Ρωσία για βοήθεια και προστασία.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του κόμματος των Περιφερειών της Κριμαίας  , Vladimir Klychnikova , λόγω της  τρέχουσας πολιτικής κρίσης, διάφορες εθνικιστικές ομάδες επιδιώκουν να «εξαλείψουν» το αυτόνομο καθεστώς της Κριμαίας και για αυτό  οι τοπικές αρχές πρέπει  και οφείλουν να επιδείξουν την απαραίτητη πολιτική βούληση για την προστασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών των κατοίκων της, αναφέρει η μεγάλης κυκλοφορίας ρωσική εφημερίδα της Μόσχας  Vzgliad  .
«Προτείνω στο προεδρείο του Ανώτατου Συμβουλίου της Κριμαίας στην ημερήσια διάταξη της συνόδου του Φεβρουαρίου τις παρακάτω προτάσεις», δήλωσε ο Klychnikov  .
Πρώτον , να δημιουργηθεί ομάδα εργασίας για την τροποποίηση του συντάγματος της Ουκρανίας και την διενέργεια δημοσκόπησης στην Κριμαία σχετικά με το καθεστώς.
Δεύτερον , να πραγματοποιηθεί έκκληση προς τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας να ενεργήσει  ως εγγυητής του απαραβίαστου της αυτονομίας του καθεστώτος της Κριμαίας , καθώς και του απαραβίαστου των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών μας ,  δήλωσε ο Klychnikov , στο πρακτορείο. depo.ua.
Με τη σειρά του , ο επικεφαλής του κοινοβουλίου  της Κριμαίας , Βλαντιμίρ Κονσταντίνοφ εξέδωσε  ένα διαδικαστικό  πρωτόκολλο προκειμένου να  εργαστούν πάνω στα θέματα αυτά  . Έδωσε , επίσης άλλο πρωτόκολλο προς την γραμματεία της επιτροπής του κοινοβουλίου  VR ARC κατόπιν αιτήματος  άλλου βουλευτή Sergei  Tsekov για την διενέργεια   έκκλησης προς την Ρωσία για βοήθεια και προστασία .
«Εγώ  απλά πρέπει να απευθύνω έκκληση προς τη Ρωσική Ομοσπονδία , λαμβάνοντας υπόψη ότι η Κριμαία αποτελεί μια ρωσική αυτόνομη περιοχή λόγω  ύπαρξης μεγάλης ρωσικής εθνότητας ,  πολιτισμού και  γλώσσας . Σαφώς, η επικράτεια είναι πολυεθνική και συμμετέχουν εκπρόσωποι  διαφόρων εθνικοτήτων που ζουν με ειρήνη και αρμονία , αλλά , παρ ‘όλα αυτά , προστάτης μας  είναι μόνο η Ρωσική Ομοσπονδία . Συνεπώς, απευθύνω έκκληση προς την προεδρία του Ανώτατου Συμβουλίου της Κριμαίας να προετοιμάσει μια αναφορά προς τη Ρωσική Ομοσπονδία για  υποστήριξη,  αρωγή και προστασία », – δήλωσε Τσεσκόφ κατά τη συνεδρίαση .
Οι παραπάνω πρωτοβουλίες θα συζητηθούν κατά τη συνεδρίαση της 19ης Φεβρουαρίου .
Υπενθυμίζεται ότι , η Ουκρανία βρίσκεται σε διαρκή  πολιτική κρίση η οποία έχει ξεσπάσει από τα τέλη Νοεμβρίου , αφού η κυβέρνηση αρνήθηκε να υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση .
Τον Ιανουάριο , ένα νέο κύμα των επιθετικών διαδηλώσεων  οδήγησαν στην κατάληψη κτιρίων των τοπικών αρχών . Από την αρχή των διαδηλώσεων στο Κίεβο, κατά τη διάρκεια των ταραχών σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρία άτομα , αν και αναφορές των μέσων ενημέρωσης αναφέρουν πολλούς περισσότερους.
Σχόλιο : Αυτό το σχέδιο τίθεται σε δράση , διότι προφανώς η ουκρανική κυβέρνηση έχει χάσει τον «έλεγχο του Κιέβου»  . Από την πλευρά της Ρωσίας δεν υπάρχει έως τώρα  καμία επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος.
Όμως είναι σαφές όμως ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία κατάσταση ανάλογη με την Αμπχαζία και τη Νότιο Οσσετία, οι οποίες αποσχίσθηκαν από την Γεωργία, όταν η τελευταία προσπάθησε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
 Υπενθυμίζεται ότι στην Κριμαία δεν υφίσταται  ουκρανικός στρατός, ο οποίος να δύναται να αντισταθεί στους Ρώσους  αλεξιπτωτιστές και πεζοναύτες στη Σεβαστούπολη σε περίπτωση που το δημοψήφισμα αποφασίσει την απόσχιση από την χώρα.
Είναι βέβαιο ότι το Κρεμλίνο διαθέτει εναλλακτικό το οποίο θα θέσει σε άμεση ισχύ σε περίπτωση που επικρατήσει χάος  στην κατάσταση ασφαλείας στο Κίεβο . Ο ρωσικός στόλος στην Κριμαία και οι ρωσικές δυνάμεις  που εδρεύουν στην περιοχή αποτελούν την ύψιστη  προτεραιότητα του ρωσικού στρατού  .
Με την ονομασία Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας, (Ουκρ: Крим, Автономна Республіка Крим, Avtonomna Respublika Krym; Ρωσ: Крым, Автономная Республика Крым; Κριμαϊκά Ταταρικά: Qırım, Qırım Muhtar Cumhuriyeti) εννοείται σήμερα ημιαυτόνομη περιοχή στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας με πληθυσμό 2, 5 εκατ. κατοίκους. Πρωτεύουσα της Κριμαίας είναι η Συμφερόπολη, με πληθυσμό 500.000 κατοίκους. Διαθέτει δικό της κοινοβούλιο 99 βουλευτών, πρωθυπουργό και κυβέρνηση, αλλά οι κρίσιμες αποφάσεις για την περιοχή ελέγχονται και λαμβάνονται από την ουκρανική κυβέρνηση.
http://vz.ru/news/2014/2/4/671020.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου