Ετικέτες

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Καίνε τα νέα στοιχεία για το μαύρο χρήμα στην Ελβετία

Με χρήματα από τις μίζες για την προμήθεια των TOR-M1 τα οποία διακινήθηκαν μέσω της λιβεριανής εταιρίας Bluebell τροφοδοτήθηκε ο τραπεζικός λογαριασμός της Βίκυς Σταμάτη στην τράπεζα UBS στην Ελβετία.

Αυτό αποκαλύπτουν τα στοιχεία που παρουσίασαν οι ελβετικές Αρχές κατά τη διάρκεια της απολογίας ενώπιόν τους του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου. Ο άλλοτε κραταιός υπουργός του ΠΑΣΟΚ, κατά την προσφιλή τακτική του, έκανε λόγο για «αδιανόητα ευρήματα», ωστόσο οι ερωτήσεις του αναπληρωτή ομοσπονδιακού εισαγγελέα της Ελβετίας Urs Koehli στον Α. Τσοχατζόπουλο ήταν επίμονες.

Μάλιστα, για πρώτη φορά ο πρώην υπουργός αναφέρεται σε κάποιον συγγενή του, τον οποίο δεν κατονομάζει, υποστηρίζοντας ότι τροφοδότησε τον λογαριασμό της Βίκυς Σταμάτη με 250.000 ελβετικά φράγκα με δικούς του πόρους.

Ερώτηση: «Η πληρωμή ύψους 500.000 ελβετικών φράγκων έγινε με αρ. επιταγής 454387 και η επιταγή αυτή χρεώθηκε στον λογαριασμό της Bluebell S.A στη Λιβερία. Πώς το εξηγείτε αυτό;»

Απάντηση Τσοχατζόπουλου: «Δεν το γνωρίζω, αυτά που μου λέτε είναι αδιανόητα. Εγώ δεν έχω καμία σχέση με την εταιρία Bluebell που μου αναφέρετε ούτε η γυναίκα μου, ούτε ο συγγενής μας έχει σχέση με αυτήν. Η εταιρία είναι του Νίκου Ζήγρα και καμία σχέση δεν έχει με εμένα».

Οι λογαριασμοί της Bluebell τροφοδοτήθηκαν με χρήματα, όπως έχει προκύψει από τη δικαστική έρευνα, από λογαριασμούς του καταζητούμενου Fouad Al Zayat, ο οποίος εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος της εταιρίας Drumilan που εμπλέκεται στη διακίνηση της μίζας για τα TOR-M1.

Πάντως, αντίθετα με τον Ακη Τσοχατζόπουλο, ο πρώτος του εξάδελφος Νίκος Ζήγρας ήταν λαλίστατος και ενώπιον των ελβετικών Αρχών, δίνοντας στοιχεία για την εμπλοκή στην υπόθεση Ελληνα, στελέχους ελβετικής τράπεζας, για τον ρόλο του οποίου ρωτήθηκε επίμονα. Για ακόμη μία φορά ο Ν. Ζήγρας επανέλαβε ότι οι εταιρίες και οι λογαριασμοί που διαχειριζόταν είχαν ως πραγματικό δικαιούχο τον Ακη Τσοχατζόπουλο και ότι όλες οι εντολές για τη διακίνηση των παράνομων χρημάτων δίνονταν από τον πρώην υπουργό.
Πηγή : crashonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου