Ετικέτες

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

10 κόλπα για να αποκτήσει η σχέση σας… ρομαντισμό!

Μαγεία και ρομαντισμός...
δυο λέξεις που μπορούν να απογειώσουν τον έρωτα μέσα σε μια μακροχρόνια σχέση. Μέσα στο κουραστικό 24ωρο και το άγχος, η πλειοψηφία των.ζευγαριών που είτε έχουν παντρευτεί, είτε απλά συγκατοικούν, «χάνει» την ένταση και το πάθος που υπήρχε στα πρώτα ραντεβού. «Ναι» πρόκειται για μια φυσιολογική εξέλιξη… αλλά χωρίς δουλειά δεν γίνεται να κρατηθεί «ζωντανή» μια σχέση. Το “Psychology Today” προτείνει 10 πράξεις αγάπης για να επαναφέρετε το ρομαντισμό στη σχέση σας… χωρίς υπερβολές και λάθος επιλογές!
- Κανονίστε ένα αυθόρμητο ταξίδι εν αγνοία του. Υπολογίστε τις ημέρες άδειας και κλείστε ένα τριήμερο σε ένα ρομαντικό μέρος, εντός ή εκτός Ελλάδας. Αφήστε τον να βρει το φάκελο με τα αεροπορικά εισιτήρια και πείτε «ναι» στις διακοπές μακριά από τη μιζέρια. Με άλλα λόγια, γευματίστε σε μαγαζιά του «δρόμου», πιείτε ένα ποτηράκι παραπάνω και κάντε βόλτες χωρίς να κοιτάξετε το ρολόι… δηλαδή, όπως κάνατε παλιά!
- Πηγαίνετέ του το πρωινό στο κρεβάτι. Ξυπνήστε 10 λεπτά πιο νωρίς και ξυπνήστε το σύντροφό σας με τη μυρωδιά του καφέ και του φρέσκου κρουασάν. Παράλληλα, γράψτε πάνω σε μια χαρτοπετσέτα δυο γλυκά λόγια και αφήστε τη πάνω στο δίσκο. Να θυμάστε, ότι οι μικρές οι εκπλήξεις κάνουν τη διαφορά σε μια μακροχρόνια σχέση.
- Υπενθυμίστε του πόσο όμορφος, ποθητός και γοητευτικός είναι. Όλοι έχουν αμφιβολίες μέσα τους σχετικά με την εμφάνισή τους, ειδικά όσο περνούν τα χρόνια. Άλλωστε, ποιος δεν θέλει να ακούει πόσο ελκυστικός είναι για τον άλλο; Αφήστε «ραβασάκια» μέσα στο πορτοφόλι του και φλερτάρετε όπως κάνατε τις πρώτες ημέρες της γνωριμίας σας.
- Δώστε το 100% της προσοχής σας στον άλλο. Η έλλειψη επικοινωνίας κατευθύνει τη σχέση σας προς τα κλασσικά προβλήματα. Γι’ αυτό, όταν ο σύντροφός σας θέλει να σας μιλήσει π.χ. για τη δουλειά ή μια ιδέα του, αφήστε κάτω το τηλεχειριστήριο ή το περιοδικό και δώστε στον άλλο να καταλάβει ότι είναι σημαντικός για εσάς.
- Οδηγηθείτε στο άγγιγμα και τα φιλιά. Όταν γυρίζετε από τη δουλειά μετά από ένα κουραστικό ωράριο, δώστε ένα φιλί και μια αγκαλιά στον άλλο για 10 δευτερόλεπτα. Το άγγιγμα, όχι μόνο οδηγεί προς την τρυφερότητα, αλλά παράλληλα «δένει» περισσότερο το ζευγάρι.
- Βρείτε χρόνο και προγραμματίστε ένα ρομαντικό ραντεβού μέσα στην εβδομάδα. Κλείστε ένα δωμάτιο σε ένα κοντινό ξενοδοχείο ή ένα τραπέζι σε ξεχωριστό εστιατόριο. «Όχι», μην κινηθείτε με βάση τα στάνταρ σας… αλλά επιλέξτε κάτι διαφορετικό που θα χαρίσει μια ρομαντική «πνοή» στη σχέση σας!
- Πείτε «Σ’ αγαπώ» χωρίς δεύτερη σκέψη. Πριν φύγετε το πρωί για τη δουλειά, πείτε «σ’ αγαπώ» στο σύντροφό σας και αφήστε τον να γνωρίζει ότι ανυπομονείτε να γυρίσετε σπίτι. Πρόκειται για μια συνήθεια που είναι ικανή να ανάψει ξανά τη σπίθα ανάμεσά σας και να επαναφέρει τα ρομαντικά παιχνίδια.
- Κάντε του ένα «δώρο έκπληξη», όταν δεν έχει καλή διάθεση. Την επόμενη φορά που θα κάνετε shopping therapy, αγοράστε ένα ρούχο ή ένα αξεσουάρ για το σύντροφό σας. Έτσι, όταν είναι στα «κάτω» του ή είναι κουρασμένος από τη δουλειά, δώστε του ένα από τα δώρα… και δείτε το χαμόγελο που θα σχηματιστεί στο πρόσωπό του!
- Μαγειρέψτε του και ετοιμάστε ένα ρομαντικό δείπνο. Σε περίπτωση που ο σύντροφός σας γυρίζει αργά από τη δουλειά, στρώστε ένα τραπέζι με κεριά, λουλούδια και βάλτε χαμηλή μουσική. Μαγειρέψτε του κάτι διαφορετικό, όπως είναι ένα Κινέζικο ή Μεξικάνικο γεύμα και χαλαρώστε τον χωρίς δυσκολία.
- Φτιάξτε ατμόσφαιρα στην κρεβατοκάμαρα για μια βραδιά πάθους. Αγοράστε τριαντάφυλλα και ρίξτε τα πέταλα από το σαλόνι στην κρεβατοκάμαρα, έτσι ώστε το «μονοπάτι» να οδηγεί στο κρεβάτι. Ανάψτε ρεσώ πάνω στο κομοδίνο και γεμίστε την μπανιέρα με νερό και αρωματικά έλαια… για μια τέλεια βραδιά πάθους!
Πηγή : periergaa.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου