Ετικέτες

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Βρετανοί υπέρ επιστροφής Αμμοχώστου




Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες του Ην. Βασιλείου έστειλαν επιστολή στον Χέιγκ υποστηρίζοντας την επιστροφή της Αμμοχώστου
Επιστολή προς τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών Γουϊλιαμ Χέιγκ που αναφέρεται στο θέμα της επιστροφής της Αμμοχώστου απέστειλε, όπως είχε δεσμευθεί, ο πρόεδρος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Τιμ Φάρον.

Όπως σημειώνει ο Βρετανός πολιτικός, στις 30 Ιανουαρίου έδωσε την υποστήριξή του στο ψήφισμα του Συνδέσμου Αμμοχώστου Ηνωμένου Βασιλείου και του Τουρκοκυπριακού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία, το οποίο έχει συγκεντρώσει πάνω από 50.000 υπογραφές υπέρ της επιστροφής της πόλης στους νομίμους κατοίκους της. Το ψήφισμα είχε επιδοθεί στον κ. Φάρον προσωπικά από αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Αμμοχώστου.
Στην επιστολή ζητείται από τον κ. Χέιγκ να ενημερώσει τον κ. Φάρον για τη θέση της βρετανικής κυβέρνησης επί του θέματος και πώς σχεδιάζει να αντιμετωπίσει την κατάσταση στο εγγύς μέλλον. «Θα ήθελα να καθησυχάσω τους εκπροσώπους της Αμμοχώστου ότι θα παράσχουμε την πλήρη στήριξή μας στην απόκτηση του δικαιώματος επιστροφής τους στην πόλη και στα σπίτια τους», σημειώνει ο πρόεδρος του ήσσονος κυβερνητικού εταίρου.
Στη συνέχεια ο Τιμ Φάρον ζητά την υποστήριξη του κ. Χέιγκ στην εφαρμογή των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την επιστροφή της πόλης στους νομίμους κατοίκους της, υπό τη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών, «κάτι που θα επιτρέψει σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους να εργαστούν από κοινού και να ωφεληθούν από την ανακατασκευή της πόλης».
Ο κ. Φάρον υπέβαλε επίσης σχετικό κοινοβουλευτικό ερώτημα στον υπουργό Εξωτερικών, αναμένοντας επίσημη απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου