Ετικέτες

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ανακηρύχθηκε η αυτονομία και του δεύτερου κουρδικού καντονιού στη Συρία. Πυρετός και ...ρίγη συγκίνησης στην Άγκυρα!!!


undefined
Σχετικό άρθρο: To πρώτο καντόνι του Δυτικού Κουρδιστάν είναι γεγονός - Θα διοικείται από 22μελές υπουργικό συμβούλιο
Μετά την ανακήρυξη της δημοκρατικής αυτονομίας του πρώτου κουρδικού καντονιού (Cizîre Kantonu), στο Δυτικό Κουρδιστάν - Ροζάβα, σήμερα ανακηρύχθηκε και η αυτονομία του δεύτερου καντονιού, αυτού της Κομπάνι (Kobani Kantonu), το οποίο επίσης θα διοικείται από Πρόεδρο, δυο Αντιπροέδρους και ένα 22μελές υπουργικό συμβούλιο.

Η Βουλή του Καντονίου συνεδρίασε σήμερα το πρωί, στην πόλη Κομπάνι, στις 09:00 και τα μέλη της, αφού ανακήρυξαν την αυτονομία του Καντονιού, εξέλεξαν τον  Enwer Mislim Πρόεδρο της κυβέρνησης, ο οποίος ανέγνωσε τα ονόματα των δυο Αντιπροέδρων και των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου.
Τα μέλη ανέβηκαν και κάθησαν στη σειρά, δίπλα στο βήμα και ζητήθηκε η έγκριση της κυβέρνησης από τη βουλή.
Μετά την έγκριση ακολούθησε η ορκομωσία της Κυβέρνησης.
Να σημειωθεί ότι στις 29 Ιανουαρίου πρόκειται να ακολουθήσει η ανακήρυξη της αυτονομίας του Καντονίου του Αφρίν, που είναι στρατηγικής σημασίας για την έξοδο των Κούρδων στη Μεσόγειο Θάλασσα!
Στις 26 Ιανουαρίου η Βουλή του Καντονίου του Αφρίν συνεδρίασε και εξέλεξε τον Πρόεδρο της Βουλής, τους δυο αντιπροέδρους και τα άλλα μέλη του Προεδρείου της Βουλής. Πρόεδρος της Βουλής εξελέγη ο Hêvi İbrahim, ο οποίος ανέλαβε το έργο της προετοιμασίας της κυβέρνησης του Καντονίου. Η βουλή του Εφρίν αποτελείται από 101 βουλευτές.
Και τα τρια Καντόνια εντός τεσσάρων μηνών θα πάνε σε γενικές εκλογές, για να ανανεωθεί η θητεία των μελών των κοινοβουλίων τους.
undefined
Oι Κούρδοι της Τουρκίας γιορτάζουν την ανακήρυξη της αυτονομίας του Καντονιού της Τζίζρε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου