Ετικέτες

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Οι εταιρείες που πήραν δουλειές από την “αναμάρτητη” ΔΤ



Οι Τυπολογίες συγκέντρωσαν τις περισσότερες αναθέσεις του Γκίκα Μάναλη για τη λειτουργία της κυβερνητικής τηλεόρασης του υπουργείου Οικονομικών, της “Δ.Τ.”. Το τηλεοπτικό μόρφωμα λειτουργεί στη θέση της ΕΡΤ ΑΕ, ύστερα από ερμηνεία της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ. Τα στοιχεία προέρχονται από τη Διαύγεια και κατά καιρούς δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες, sites και blog. Εδώ παρατίθενται οι σημαντικότερες. Συγκεντρώνουμε κι άλλες και θα επανέλθουμε.

  • Οι απευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες πάσης φύσεως εργασιών για τη λειτουργία της Δ.Τ αποκαλύφθηκε πλήρως με την έγκριση πληρωμής του ποσού των 155.000 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α για τα τηλεοπτικά στούντιο της TVE (Πήγασος 25%- ΔΟΛ 25% ) που ανέλαβαν να βγάλουν στον αέρα το σήμα της Δ.Τ, όταν η κυβέρνηση πιεζόταν από τις αντιδράσεις για το λουκέτο στην ΕΡΤ αλλά και την απόφαση του ΣτΕ. Τα 155.000 ευρώ για τη μίσθωση των στούντιο Τ.V.E στο Κορωπί, εγκρίνονται με υπογραφή του Γκίκα Μάναλη στις 5 Νοεμβρίου για διάστημα μόλις 8 ημερών τον περασμένο Ιούλιο.
  • Είχαν προηγηθεί οι αποφάσεις του για την ανάθεση «λογισμικού» για την εκκαθάριση των στοιχείων ενεργητικού –παθητικού της πρώην ΕΡΤ 3 στην εταιρεία SingularLogic SEN με κόστος 3.140 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α
  • Στις 4 Νοεμβρίου υπογράφεται η απόφαση ανάθεσης για την προμήθεια εξοπλισμού για τη λειτουργία τηλεοπτικού σταθμού και παροχής συναφών υπηρεσιών» στην εταιρεία «Εμμανουήλ Ευαγγελόπουλος και Σία Ε.Ε» με τίτλο «Τηλεοπτική Ε.Ε» με συνολικό κόστος 468.000 πλέον Φ.Π.Α για το διάστημα λειτουργίας της Δ.Τ από 16 Ιουλίου ως και 15 Οκτωβρίου!
  • Στις 8 Νοεμβρίου υπογράφεται η προμήθεια υπηρεσιών δικτύου διανομής περιεχομένου και εξοπλισμού, κόστους 6.000 ευρώ για δυο μήνες, στην εταιρεία CDΝ. Το επιχείρημα είναι πως καραδοκούν πρόστιμα για τη μετάδοση των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ από το site της Δ.Τ . Για την ίδια τη σύμβαση με την ΤΕΑΜ για τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ επικρατεί πλήρης αδιαφάνεια. Πληρώνονται οι δόσεις; Από ποιόν και με ποιανού υπογραφή και ευθύνη;
  • Στις 11 Νοεμβρίου υπογράφεται απόφαση για διαπραγματεύσεις με την Grand Thorton για την καταγραφή του ενεργητικού της καταργηθείσας ΕΡΤ με κόστος 105.000 ευρώ. Μια μέρα μετά η απόφαση αλλάζει το κόστος, το οποίο διαμορφώνεται στις 95.000 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α.
  • Την ίδια μέρα υπογράφεται η ανάθεση μίσθωσης ταινιών στην εταιρεία AMA FILMS για 15 ξένες ταινίες, στο ποσό των 15.000 ευρώ.
  • Στις 12 Νοεμβρίου υπογράφεται η ανάθεση δημιουργίας διαφημιστικών εντύπων των ταινιών μικρού μήκους για τη Δ.Τ με κόστος 1.580 ευρώ στην εταιρεία «Δανιήλ Πέτρος και Σία».
  • Την ίδια μέρα ανατίθεται η διαφημιστική προβολή τηλεοπτικών εκπομπών της Δ.Τ στην εταιρεία «Busybuilding Δημήτρης Γκάζης και Σία Ε.Ε» στο ποσό των 16.000 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α.
  • Στις 15 Νοεμβρίου εγκρίνεται η πληρωμή τηλεοπτικών-ραδιοφωνικών δικαιωμάτων του αθλητικού προγράμματος της Δ.Τ στο ποσό των 280.000 ευρώ προς την ΕΟΚ (μπάσκετ) και 1.000 ευρώ στην εταιρεία Sportfive» για τα δικαιώματα Ρουμανίας-Ελλάδας.
  • Στις 18 Νοεμβρίου υπογράφεται η ανάθεση «προμήθειας εξοπλισμού προστασίας από εξωτερικές απειλές firewall» στην εταιρεία «SPACE HELLAS A.E» με κόστος 4.046.89 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.
  • Στις 19 Νοεμβρίου ο Γκίκας Μάναλης υπογράφει την έγκριση επιπλέον αμοιβών για εκτός έδρας για 17 τεχνικούς υπαλλήλους που αναλαμβάνουν την επιδιόρθωση βλαβών στα κέντρα εκπομπής της Δ.Τ από την Αττική ως και τη Ρόδο. Για επιπλέον αμοιβή των 17 τεχνικών εγκρίθηκε το ποσό των 61.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου