Ετικέτες

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Γεροντόπουλος ζητά την επιστροφή του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης


Θέμα επιστροφής του σπουδαίου αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης, που κοσμεί για δεκάδες χρόνια τώρα το Μουσείο του Λούβρου, έθεσε ο Εβρίτης Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, αναφορικά με την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η διεύθυνση για εξεύρεση κονδυλίων από πλευράς του φημισμένου γαλλικού Μουσείου για να βρεθεί 1.000.000 ευρώ για τη συντήρηση και αποκατάσταση του αγάλματος.

Μιλώντας στην τηλεόραση ο ΥΦΥΠΕΞ, αφού σημείωσε ότι δεν απαντά στο ερώτημα αυτό ως Υφυπουργός Εξωτερικών αλλά ως Εβρίτης, τόνισε: «Το σίγουρο είναι πως αν οι Γάλλοι έχουν πρόβλημα, εμείς εφόσον μας επιστρέψουν το άγαλμα είμαστε έτοιμοι και να το συντηρήσουμε και να το αναδείξουμε.

Η Σαμοθράκη είναι εξαιρετικό νησί, εκεί βρέθηκε η Νίκη, υπάρχει ο αρχαιολογικός της χώρος και το Μουσείο, επομένως μπορούμε να το αναδείξουμε εμείς οι Εβρίτες. Σας ξαναλέω ότι μιλάω για το θέμα που μου θέσατε ως Εβρίτης και πιστεύω ότι εκφράζω τον εαυτό μου και πιστεύω και τους συμπατριώτες μου».

Τέλος απαντώντας στο ερώτημα περί του ανεξαρτήτως αν επιστρέψει ή όχι το άγαλμα οι χρηματικές ανάγκες για την εξεύρεση των σχετικών κονδυλίων υφίστανται, τόνισε τα εξής: «Αυτά τα έργα στην Σαμοθράκη γίνονται.

Η Εφορία Αρχαιοτήτων της περιοχής κάνει πολύ σημαντική δουλειά στη Σαμοθράκη και καθημερινά αναδεικνύονται όλο και περισσότερο οι φυσικές της ομορφιές, αλλά πάνω απ’ όλα οι αρχαιολογικοί της θησαυροί. Για μας η Σαμοθράκη είναι ένα διαμάντι στην περιοχή της Θράκης».

Πηγή :  paraskhnio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου