Ετικέτες

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

«Κύπρος και Ισραήλ αλληλοϋποστηρίζονται»


Posted: 02 Sep 2013 03:44 AM PDT

undefined
02.09.2013
Παραγωγική συζήτηση για διμερή θέματα και θέματα που αφορούν την περιοχή και ενδιαφέρουν και τις δύο χώρες, είχαν οι πρόεδροι της κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου και της Βουλής του Ισραήλ, Γιόλι- Γιόελ Έντελσταϊν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.

Ο κ. Ομήρου δήλωσε ότι διαπιστώθηκε «σύγκλιση απόψεων στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν σήμερα τον πλανήτη και ιδιαίτερα την περιοχή, με προσήλωση στις αρχές του διεθνούς δικαίου και της εμπέδωσης στην περιοχή μας συνθηκών ασφαλείας, σταθερότητας, συνεργασίας και ειρήνης».

Ο πρόεδρος της Βουλής του Ισραήλ δήλωσε ότι «η Κύπρος και το Ισραήλ συμφωνούν και αλληλοϋποστηρίζονται σε μια ευρεία γκάμα θεμάτων συμπεριλαμβανομένων της ασφάλειας, της περιφερειακής συνεργασίας, της ισότητας και της δημοκρατίας».
Οι δύο πρόεδροι υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των Κοινοβουλίων των δύο χωρών. Ο κ. Ομήρου χαρακτήρισε «ιστορικό βήμα» την υπογραφή του πρωτοκόλλου και τη δημιουργία Ομάδας Φιλίας μεταξύ των δύο κοινοβουλίων.
Το Ισραήλ επενδύει και είναι περήφανο για τη σχέση του με την Κύπρο, δήλωσε ο κ. Έντελσταϊν, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Κύπρος θα καταφέρει να ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματά της και την ελπίδα ότι θα υπάρξουν περαιτέρω επενδύσεις στη χώρα από το Ισραήλ για να υποβοηθηθεί η επιτάχυνση της πορείας ανάκαμψής της.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο γεγονός ότι η Κύπρος «είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που μοιράζεται θαλάσσια σύνορα με το Ισραήλ», προσθέτοντας ότι «είναι ένας από τους κορυφαίους εμπορικούς μας εταίρους».
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου