Ετικέτες

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Μάριο Σοάρες: Ζούμε σε μια ψευτοδημοκρατία…


23/6/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 53 εμφανίσεις
1 Προειδοποίησε για τον κίνδυνο μιας δικτατορίας ή κάτι «ακόμη χειρότερο»…

«Ζούμε σε μια ψευτοδημοκρατία», κατήγγειλε ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Μάριο Σοάρες, εκτιμώντας πως «η δημοκρατία βρίσκεται σε…
πτώση» γιατί οι πολίτες «έχουν μεγάλο φόβο. Ο Μ. Σοάρες προειδοποίησε παράλληλα διαμέσου συνέντευξή τους στην εφημερίδα Publico ότι η απόγνωση μπορεί να φθάσει σε τέτοιο σημείο που μπορεί να οδηγήσει τους πεινασμένους σε μια μεγάλη οργή.

O ιστορικός ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας αναγνώρισε ότι η πορτογαλικός λαός δεν αντιδρά με την ένταση που θα έπρεπε στην κρίση γιατί οι δυσκολίες δημιούργησαν έναν «μεγάλο φόβο στην πορτογαλική κοινωνία».
«Για αυτό η δημοκρατία σήμερα βρίσκεται σε πτώση, γιατί υπάρχει φόβος και μάλιστα μεγάλο φόβος. Τα άτομα πρέπει να σκεφτούν δύο φορές όταν έχουν παιδιά. Αλλά είναι ένα πράγμα που μπορεί να οδηγήσει στη βία», προειδοποίησε ο Μάριο Σοάρες, εκτιμώντας πως «η απελπισία είναι τόσο μεγάλη που οι πεινασμένοι μπορεί να εξοργιστούν».
Προχωρώντας σε έναν παραλληλισμό των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι Πορτογάλοι και των μεγάλων διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται στη Βραζιλία ο Μάριο Σοάρες υπογράμμισε ότι «στη Βραζιλία βγήκαν ειρηνικά στους δρόμους γιατί υπάρχει μεγάλη διαφθορά. Εδώ, στην Πορτογαλία, υπάρχει τεράστια διαφθορά, γιατί η δικαιοσύνη δεν λειτουργεί. ‘Η μάλλον η δικαιοσύνη λειτουργεί μόνο για τους φτωχούς».
«Δεν συμβαίνει τίποτα με αυτούς που κλέβουν από τα κρατικά ταμεία, τις τράπεζες και έξω από τις τράπεζες», τόνισε ο Μ, Σοάρες, εκτιμώντας ότι η πολιτική κρίση μπορεί να μας οδηγήσει «να ζήσουμε μια επανάσταση», που ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «περιμένω να είναι ειρηνική, αλλά μπορεί και να μην είναι».
Ο παλαίμαχος σοσιαλιστής ηγέτης προειδοποίησε επίσης για τον κίνδυνο μιας δικτατορίας ή κάτι «ακόμη χειρότερο».
Ο Μάριο Σοάρες τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζητώντας από την ΕΚΤνα εκδώσει φρέσκο χρήμα, ενώ εκτιμά πως η Άνγκελα Μέρκελ δεν αποτελεί ένα άτομο που δείχνει την αλληλεγγύη της προς τις άλλες χώρες και πως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο είναι «ένας χαμαιλέοντας», υπογραμμίζοντας πως η Πορτογαλία δεν έχει κερδίσει τίποτα από το γεγονός της ανάληψης της προεδρίας της ευρωπαϊκής κυβέρνησης από τον Ζ. Μπαρόζο…
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου