Ετικέτες

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Γιατί το Ουίμπλεντον είναι το ιερό δισκοπότηρο του τένις – Χόρτο, σαμπάνια, φράουλες και κρέμα

by admin
Γιατί το Ουίμπλεντον είναι το ιερό δισκοπότηρο του τένις - Χόρτο, σαμπάνια, φράουλες και κρέμα [εικόνες]
Το Λονδίνο είναι ο απόλυτος προορισμός κάθε τενίστα. Χόρτο, σαμπάνια, φράουλες και κρέμα, βροχή, η βασιλική οικογένεια και λονδρέζικο φλέγμα στις εξέδρες. Το θρυλικό τουρνουά τένις του Ουίμπλεντον ξεκινά σήμερα 24 Ιουνίου.
Από το 1877 μέχρι σήμερα η κατάκτηση του Ουίμπλεντον, είναι για τους τενίστες το ιερό δισκοπότηρο. Πλέον, βέβαια, ανεβάζει κατά πολύ και τον τραπεζικό λογαριασμό τους. Τα συνολικά χρηματικά έπαθλα που θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες φτάνουν τα 22.560.000 αγγλικές λίρες. Οι νικητές στο μονό ανδρών και γυναικών θα λάβουν από 1.600.000 λίρες.

Οι Αγγλοι υπερηφανεύονται για το τουρνουά τους, όχι όμως και για τις επιδόσεις των αθλητών τους, καθώς από την εποχή του Φρεντ Πέρι, το 1936, κανείς Βρετανός δεν έχει κατακτήσει το Ουίμπλεντον και καμία Βρετανίδα από το 1966, όταν είχε σηκώσει το βαρύτιμο έπαθλο η Βιρτζίνια Γουέιντ. Εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον Αντι Μάρεϊ.
Οι αγώνες γίνονται σε 19 γήπεδα, που όλα έχουν επιφάνεια από γρασίδι. Το Κεντρικό Γήπεδο, όπου διεξάγεται και ο τελικός, είναι χωρητικότητας 14.000 θεατών, το Νο1 11.000, ενώ 3.000 θεατές χωρά το Νο2 το τρίτο μεγαλύτερο γήπεδο, το επονομαζόμενο Νεκροταφείο των Πρωταθλητών για τις πολλές και μεγάλες εκπλήξεις που έχουν γίνει με θύματα μεγάλους τενίστες και τενίστριες.
Στο αγωνιστικό κομμάτι κι ενώ η Σερένα δείχνει να παίζει μόνη της τη φετινή περίοδο, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις αναμετρήσεις των ανδρών, όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα μεγάλα τουρνουά. Ο «βασιλιάς» Ρότζερ Φέντερερ θέλει να σπάσει ένα ακόμη ρεκόρ στην πλούσια καριέρα του γράφοντας ιστορία με το 8ο τρόπαιο στο Λονδίνο, τη στιγμή που ο επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης Νόβακ Τζόκοβιτς θέλει να «σπάσει» το κατεστημένο του Ελβετού στο νησί.
Μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει ο Ραφαέλ Ναδάλ, μετά τον αποκλεισμό-έκπληξη πέρυσι στον δεύτερο γύρο, ενώ ο «οικοδεσπότης» Άντι Μάρεϊ θα επιδιώξει για μια ακόμη φορά να γίνει ο πρώτος Βρετανός, που σηκώνει το βαρύτιμο τρόπαιο, έπειτα από πολλές δεκαετίες. Έκανε την αρχή το 2012 παίζοντας αρχικά στον τελικό και στη συνέχεια κατακτώντας, στις ίδιες εγκαταστάσεις, το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, γιατί όχι και τώρα.
Από την πρώτη κιόλας ημέρα θα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον, με τους Φέντερερ, Ναδάλ, Μάρεϊ, Τσονγκά, Σαράποβα, Αζαρένκα, Εράνι, Ιβάνοβιτς, Κβίτοβα και τον Μάρκο Παγδατή να κάνουν πρεμιέρα!
Ο Ρότζερ Φέντερερ θα κάνει πρώτος την εμφάνισή του στο κεντρικό κορτ στις 3 μ.μ., ώρα Ελλάδας, αντιμετωπίζοντας τον Ρουμάνο Βίκτορ Χανέσκου, ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρει η Μαρία Σαράποβα, η οποία θα αναμετρηθεί με την Κριστίνα Μλαντένοβιτς. Το πρόγραμμα στο συγκεκριμένο γήπεδο θα κλείσει ο Άντι Μάρεϊ, ο οποίος θα αγωνιστεί κόντρα στον Γερμανό, Μπέντζαμιν Μπέκερ.
Πρεμιέρα και για τον Ραφαέλ Ναδάλ που θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Βέλγο Στιβ Νταρσίς. Ο Τζο Γουίφριντ Τσονγκά θα αντιμετωπίσει τον Νταβίντ Γκοφέν, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση ανάμεσα στον Λέιτον Χιούιτ και τον Στάνισλας Βαβρίνκα. Το καλύτερο δυνατό θα κυνηγήσει και ο Μάρκος Παγδατής στο Λονδίνο, χωρίς ωστόσο να έχει εύκολη αποστολή στον πρώτο του αγώνα, καθώς θα βρει απέναντί του τον Κροάτη και Νο10 του ταμπλό, Μάριν Τσίλιτς.
Στις γυναίκες, η Βικτόρια Αζαρένκα θα κοντραριστεί με την Πορτογαλίδα Μαρία Ζοάο Κέλερ, ενώ η Άνα Ιβάνοβιτς με την Γαλλίδα Βιρζινί Ραζανό. Στη μάχη και η Σάρα Εράνι, η οποία θα αντιμετωπίσει την Μόνικα Πουίγκ.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου