Ετικέτες

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Χ. Κλίντον: «Θα ήθελα να δω γυναίκα πρόεδρο στη διάρκεια της ζωής μου»



Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ τροφοδότησε τις εικασίες σχετικά με υποψηφιότητά της τις επόμενες προεδρικές εκλογές
Χ. Κλίντον: «Θα ήθελα να δω γυναίκα πρόεδρο στη διάρκεια της ζωής μου»
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, τροφοδότησε τις εικασίες ότι θα μπορούσε να είναι υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές του 2016, καθώς, μιλώντας σε ακροατήριο στον Καναδά, ανέφερε πως θα ήθελε να δει μια γυναίκα στην αμερικανική προεδρία στη διάρκεια της ζωής της.
«Επιτρέψτε μου να το πω αυτό, υποθετικά μιλώντας. Ελπίζω πραγματικά ότι θα έχουμε μια γυναίκα πρόεδρο κατά τη διάρκεια της ζωής μου» δήλωσε η Κλίντον από το Τορόντο.

Η Χίλαρι Κλίντον, πρώην γερουσιαστής της Νέας Υόρκης που έχει διατελέσει επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υπό την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα, καθώς και Πρώτη Κυρία επί προεδρίας του συζύγου της Μπιλ Κλίντον, λέγεται ότι δεν έχει ακόμα αποφασίσει εάν τελικά θα επιδιώξει την εκλογή της στην προεδρία το 2016.
Πολλοί Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν την υποψηφιότητα της Κλίντον αν και η 65χρονη πολιτικός έχει δηλώσει ότι χρειάζεται ξεκούραση μετά από τέσσερα χρόνια συνεχών ταξιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο, ως υπουργός Εξωτερικών.
Οι δημοσκοπήσεις πάντως έχουν δείξει ότι είναι μακράν η πιο δημοφιλής στο σημερινό δυναμικό των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2016 και ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί θα την προτιμούσαν στην προεδρία παρά ένα πιθανό πρόεδρο από το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων.
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου