Ετικέτες

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Στήριξη από την Εκκλησία σε φτωχούς πολύτεκνους



Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουλίου 3, 2012
Πρόγραμμα στήριξης σε 260 πολύτεκνες οικογένειες με 1480 προστατευόμενα μέλη και 961 παιδιά που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας εκπονεί ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Αποστολή»…
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διανομή δεμάτων τροφίμων που θα πραγματοποιείται σε μηνιαία βάση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα –Τρίτη- ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος  Β’.

Σε  συνάντηση  που είχε ο Αρχιεπίσκοπος  με τον  Πρόεδρο της Ένωσης Πολυτέκνων Αθηνών κ. Βασίλειο Θεοτοκάτο (& Πρόεδρο της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων),  τον Διευθυντή της ΕΠΑ κ. Χαράλαμπο Παύλο ( & Διευθυντή της ΑΣΠΕ) και μέλη της ΕΠΑ , δόθηκε η δυνατότητα να ενημερωθεί για τις ελλείψεις των πολυτέκνων και τις ανάγκες τους.
Παρουσία  του Αρχιεπισκόπου και στελεχών της Ένωσης Πολυτέκνων Αθηνών, ο  Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής»  κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, παρουσίασε τους τρόπους εφαρμογής του προγράμματος «Η Αποστολή για τους πολύτεκνους», με σκοπό την ενίσχυση πολύτεκνων οικογενειών με χαμηλό έως μηδαμινό εισόδημα και πολλά προστατευόμενα μέλη.
Ο Μακαριώτατος  χαρακτηριστικά τόνισε την αναγκαιότητα  της στήριξης των πολυτέκνων  και εξήρε την προσπάθεια της  «Αποστολής» ν’ αναλάβει την  κάλυψη των αναγκών με  τρόφιμα  σε πολύτεκνες οικογένειες.  «Η  Εκκλησία έχει στην αγκαλιά  της τους πολύτεκνους και είναι  περήφανη όταν υπάρχουν οικογένειες  όπως αυτές που δίνουν το  παράδειγμα αλλά αποτελούν και  στολίδι που κοσμεί το θεσμό  της οικογένειας. Στις δύσκολες  συνθήκες που επικρατούν οι  πολύτεκνες οικογένειες έχουν  ανάγκες και υποχρεώσεις που  αδυνατούν οι περισσότερες ν’  ανταπεξέλθουν. Με τη συμβολή της «Αποστολής» θα υπάρξει ουσιαστική βοήθεια και ανακούφιση σ΄αυτούς τους ανθρώπους και ιδιαίτερα στα παιδιά που πρέπει να μεγαλώσουν σ΄ένα ισορροπημένο, υγιές περιβάλλον οικογενειακό χωρίς βασικές ελλείψεις διαβίωσης». Τελειώνοντας ευχήθηκε σε όλους για τη συνεργασία αυτή που μας τιμά και μας κάνει να νιώθουμε και εμείς ως Εκκλησία μια «πολύτεκνη οικογένεια» με προστατευόμενα μέλη που θα δίνουμε καθημερινά τον αγώνα μας με αγάπη πίστη και αφοσίωση.
Ο Πρόεδρος της ΕΠΑ κ. Βασίλειος Θεοτοκάτος ανέφερε «Μακαριώτατε ως ΑΣΠΕ και  ιδιαιτέρως ως ΕΠΑ που αφορά αυτό το πρόγραμμα θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε και εσάς και τους συνεργάτες σας  διότι συνεχίζετε πιστός στη παράδοση της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας που στάθηκε στις δύσκολες στιγμές  στους αδύνατους. Υπάρχουν οικογένειες  με οκτώ παιδιά που ζουν με δύο χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Αυτό το πρόγραμμα της  «Αποστολής» που βασίζετε στη  θυσία σας θ΄ ανακουφίσει οικογένειες που οι γονείς έχασαν τη δουλειά τους και έχουν πολλά παιδιά. Το παράδειγμα σας εύχομαι να ακολουθήσουν και άλλοι φορείς , είναι χρέος όλων μας να υπάρχει συνέχεια σ΄ αυτό το έθνος».
Ο κ. Δήμτσας  στις δηλώσεις του ανέφερε ότι  « η «Αποστολή»  στέλνει μήνυμα ελπίδας στη χώρα  όπως κάθε φορά αποτυπώνοντας ίχνη αγάπης στην ελληνική κοινωνία  με σημείο αναφοράς την  ελληνική οικογένεια και με περίσσια στοργή την πολύτεκνη οικογένεια. Η Ελλάδα δεν είναι μόνο το γκρίζο που κάποιοι μας δείχνουν. Είναι  η δύναμη και το χαμόγελο των παιδιών  της.  Είναι αναμφίβολο ότι οι πολύτεκνοι είναι το ευαίσθητο κομμάτι  της κοινωνίας μας, που χρήζει ουσιαστικής βοήθειας και στήριξης. Είναι το παράδειγμα για τον καθένα μας που δημιουργούμε ή θέλουμε  να δημιουργήσουμε οικογένεια, ότι  τα παιδιά είναι η πηγή που αντλείς  αστείρευτη δύναμη να ελπίζεις και  να παλεύεις τη ζωή. Είναι η χαρά και η ελπίδα του αύριο, η συνέχεια και η εξέλιξη από το σήμερα, είναι το φως που φωτίζει τη πορεία μας και δημιουργεί τα εχέγγυα  για μια δημιουργική και γεμάτη ζωή. Είμαστε ευτυχείς που θα είμαστε  αρωγοί στην καθημερινότητα αυτών των  ανθρώπων, ο δικός μας αγώνας εξίσου δύσκολος, με κίνητρο όμως το χαμόγελο την ανακούφιση αυτών των οικογενειών  θα υπερβούμε τον εαυτό μας  και θα προσφέρουμε τα μέγιστα. Δεν είναι η πρώτη φορά».
«Μακαριώτατε αναλαμβάνουμε έχοντας την ευχή σας,  ν’ ελαφρύνουμε λίγο το σταυρό που σηκώνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι εξασφαλίζοντας σε μηνιαία βάση καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους τη παροχή δεμάτων με τρόφιμα ανά οικογένεια ανάλογα με τις ανάγκες τους. Σήμερα οι πολύτεκνοι αποκτούν ακόμη ένα σύμμαχο στην προσπάθεια να αλλάξει προς το καλύτερο η ζωή τους. Εγγυητής της προσπάθειας αυτής η όρεξη, ο ζήλος  και η αγάπη μας να διακονούμε το έργο Σας».
Συγκινητική η δήλωση της πολύτεκνης μητέρας  κ. Μαρίας Μπαϊραμίδη, η οποία ανέφερε  «δεν το πιστεύαμε ότι κρίση θα χτυπήσει την ελληνική οικογένεια αλλά δυστυχώς ήρθε και χτύπησε τη πόρτα μας, υπάρχουν οικογένειες με αξιοπρέπεια που δυσκολεύονται να ζητήσουν βοήθεια».  Η πολύτεκνη μητέρα που βρέθηκε στην Αρχιεπισκοπή με τα οκτώ παιδιά της, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την πρωτοβουλία της «Αποστολής» και τη στήριξη στις πολύτεκνες οικογένειες που υποφέρουν από την οικονομική κρίση».
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου