Ετικέτες

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Bristol Blenheim Mk IV


blenheim mk1Τα Eλληνικά Blenheim Mk IV, παραλήφθηκαν λίγο πριν την έναρξη του Β' Π.Π.
Η διαμόρφωση του εξοπλισμού ήταν πολύ διαφορετική από τον αντίστοιχο βρετανικό και ήταν ο λόγος που τα αεροσκάφη αυτά δεν κατακρατήθηκαν από τις βρετανικές αρχές με την κήρυξη του πολέμου.
Τα αεροσκάφη παραδόθηκαν χωρίς σκοπευτικά, σύστημα ενδοσυνεννόησης, ασυρμάτους και τους κατάλληλους αναρτήρες βομβών. Προφανώς τα επιμέρους στοιχεία εξοπλισμού δεν παραδόθηκαν εγκαίρως από τους προμηθευτές, ή κατασχέθηκαν στις χώρες παραγωγής λόγω της έκρηξης του πολέμου.

Οι παραπάνω ελλείψεις είχαν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση πολλών πρωτότυπων επινοήσεων στην 32 ΜΒ που κλήθηκε να αξιοποιήσει επιχειρησιακά τα αεροσκάφη. Επιστρατεύτηκε όλη η επινοητικότητα των τεχνικών και κατασκευάστηκαν υποκατάστατα σκοπευτικών και ενδοσυνεννόησης από σπάγκο.
Όσο για τις βόμβες, η λύση δόθηκε με τροποποίηση των σημείων ανάρτησής τους. Παραλήφθηκαν 9 (κατ' άλλους 12), ενώ η παραγγελία για άλλα 12 δεν εκτελέσθηκε.
Τα Blenheim Mk IV της προπολεμικής παραγγελίας δεν πρέπει να συγχέονται με τα Blenheim Mk I/IV που παραδόθηκαν ως βοήθεια από τους βρετανούς το 1941. Αυτά ήταν εξοπλισμένα σύμφωνα με τις συνηθισμένες προδιαγραφές της RAF.
Τεχνικά χαρακτηριστικά/Επιδόσεις: Blenheim Mk IV Πλήρωμα 3
Κινητήρες                     2 Bristol Mercury XV των 920hp
Βάρος Απογείωσης        15682 lb
Κενό                            9823 lb
Διαστάσεις
Εκπέτασμα                    56 ft 4 in
Μήκος                          42 ft 9 in
Ύψος                           9 ft 10 in
Επιφάνεια πτερύγων      469 sqft
Επιδόσεις
Μεγ. Ταχύτητα              266 mph στα 15000 ft
Εμβέλεια                      1457 mi
Επιχειρ. Οροφή             23000 ft
Οπλισμός                     Φορτίο βομβών 1200 lb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου