Ετικέτες

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προωθεί την αναγνώριση «Μακεδονικής μειονότητας» στη Βουλγαρία!


Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προωθεί την αναγνώριση «Μακεδονικής μειονότητας» στη Βουλγαρία!

Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έδωσε «πράσινο φως» για την ίδρυση Ενώσεων στο εσωτερικό της Βουλγαρίας που επιδιώκουν την αναγνώριση «Μακεδονικής μειονότητας». Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύει – εδω: Four chamber judgments against Bulgaria concerning freedom of assembly and association 18.10.11 – καταδικάζει τη Βουλγαρία για παραβίαση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι, εκδικάζοντας τις προσφυγές των «μακεδονικών οργανώσεων», «United Macedonian Organisation Ilinden» και «United Macedonian Organisation Ilinden – PIRIN».
Οι συγκεκριμένες οργανώσεις από τις αρχές της δεκαετίας που ιδρύθηκαν ως κράτος τα Σκόπια, προσπαθούν να επιτύχουν τη σύσταση «μακεδονικών οργανώσεων» με απώτερο σκοπό τη δημιουργία πολιτικού κόμματος στη γειτονική Βουλγαρία ώστε αργότερα να επιτύχουν και αναγνώριση της δήθεν «μακεδονικής μειονότητας» με παράλληλη εκπροσώπηση στη Βουλγαρικό Κοινοβούλιο.
Η συγκεκριμένη προσπάθεια μέχρι τώρα δεν επετεύχθη λόγω που κάτι τέτοιο στη Βουλγαρία κρίνεται ως αντισυνταγματικό. Την ώρα που μέχρι και πρώην Σκοπιανοί υπουργοί έχουν βουλγαρικά διαβατήρια, έρχεται το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – ως κερκόπορτα και με πολύ ύποπτο ρόλο – να προσπεράσει τα εμπόδια του βουλγαρικού Συντάγματος και να επιτρέψει στις οργανώσεις αυτές να διεκδικήσουν ρόλο στη πολιτική ζωή της χώρας (Βουλγαρία) με απώτερο σκοπό την μετέπειτα αναγνώριση «μακεδονικής μειονότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου