Ετικέτες

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ Η ΈΝΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ


ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ Η ΈΝΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ Επεισόδια και στα κατεχόμενα


acilima_tepki by dingercegi
Το κλίμα έντασης που επικρατεί στην Τουρκία μετά τις συγκρούσεις του τουρκικού στρατού με αντάρτες του ΡΚΚ και τους δεκάδες νεκρούς, φαίνεται ότι μεταφέρθηκε και στα κατεχόμενα.



Στα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες μεταξύ φοιτητών του ''πανεπιστημίου'' εγγύς ανατολής αναφέρεται ο σημερινός τ/κ Τύπος, γράφοντας ότι αυτά συνέβησαν μεταξύ Κούρδων φοιτητών και ομάδας νεαρών Γκρίζων Λύκων, που πραγματοποιούσαν εκδήλωση για τον θάνατο 24 Τούρκων στρατιωτών σε συγκρούσεις με αντάρτες του ΡΚΚ στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Τύπο, η λεγόμενη αστυνομία μετά δυσκολίας μπόρεσε να καταστείλει τα επεισόδια, στα οποία τραυματίστηκαν δύο ''αστυνομικοί'' και συνελήφθησαν τέσσερα άτομα. Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωση της ''αστυνομίας'' γινόταν λόγος για τρεις συλλήψεις και επεισόδια μεταξύ νεαρών ''εθνικόφρονων'' με άτομα ''από την ανατολή''. Από τους λιθοβολισμούς προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές. Σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδες, η λεγόμενη αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις εντός του χώρου του ''πανεπιστημίου''.

Η εφημερίδα Αφρίκα γράφει ότι η ''αστυνομία'' θεωρεί υπαίτιους των επεισοδίων τους Κούρδους φοιτητές. Η Κίπρισλι αφιερώνει το σύνολο της πρώτης σελίδας της στα επεισόδια με τίτλο ''Το πανεπιστήμιο εγγύς ανατολής μετατράπηκε σε πεδίο μάχης''. Η Χαλκίν Σεσί γράφει ''Σύγκρουση φοιτητών. Χρησιμοποιήθηκαν ρόπαλα και πέτρες. Η αστυνομία πυροβόλησε στον αέρα'' και η Βολκάν έχει τίτλο ''Λύσσαξαν'', γράφοντας ότι δεν είναι δυνατόν τα ''πανεπιστήμια'' των κατεχομένων να είναι εστίες του ΡΚΚ.

Η εφημερίδα Χαμπερντάρ γράφει για προβοκάτσια και ότι οι Γκρίζοι Λύκοι θα πραγματοποιήσουν σήμερα εκδήλωση στην κατεχόμενη Κερύνεια.

http://www.politis-news.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου