Ετικέτες

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ: Παρέμβαση Γκάμπριελ στα εσωτερικά μας: Να μην αφήσουμε τους Έλληνες έρμαιο της κυβέρνησης τους

Παρέμβαση Γκάμπριελ στα εσωτερικά μας: Να μην αφήσουμε τους Έλληνες έρμαιο της κυβέρνησης τους

 
Ευθεία και άμεση πολιτική παρέμβαση από πλευράς Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με τον Αντικαγκελάριο της Γερμανίας και επικεφαλής του SPD, να ζητά την παραίτηση του ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτική παρέμβαση υπέρ της παραίτησης της κυβέρνησης Τσίπρα έκανε ο Γερμανός Αντικαγκελάριος και επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.
ADVERTISEMENT
"Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους Έλληνες έρμαιο της κυβέρνησής τους" είπε και συνέχισε:
"Πολλά χρόνια στηρίζουμε την Ευρώπη και την Ένωση και για αυτό επιλέγουμε να παραμείνουμε εκεί και όχι αλλού. Για εμένα προσωπικά πάντοτε το αριστερό σήμαινε προοδευτικό αλλά η σημερινή κατάσταση κάθε άλλο παρά προοδευτική φαντάζει.


Για δημοψήφισμα Παπανδρέου είπε πως διαφέρει πολύ από τη σημερινή κατάσταση καθώς ο Παπανδρέου ζητούσε ψήφο υπέρ της Ευρώπης και όχι κατά όπως είναι σήμερα, κάτι που βέβαια δεν ταυτίζεται με τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ.

"Εννοείται πως οι Έλληνες μπορούν να κάνουν δημοψήφισμα. Το ζήτημα με τη χώρα σήμερα είναι πως δεν υπάρχει στη χώρα κυβερνητική συνοχή. Θεωρώ σκανδαλώδες το ότι σήμερα μία αριστερή κυβέρνηση επιτρέπει τη "λεηλάτηση" των φτωχών στρωμάτων επίσης ποτέ δεν ετέθη πρόταση φορολόγησης του πλούτου από την Ελλάδα".

Για τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είπε:
"Θα πρέπει να δούμε ποιος ωφελήθηκε από την καταστροφή αυτού του κράτους. Τα προγράμματα απέτυχαν από τους λάθους χειρισμούς των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά πρέπει να δούμε τι γίνεται με την παρούσα κατάσταση. Αν συνθηκολογούσαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είχαμε εισέλθει σε μια Ένωση χωρίς κανόνες".
"Ασχολούμαστε σήμερα με την κατάσταση στην Ελλάδα κυρίως λόγο των ανθρώπων της χώρας. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε το λαό και να βοηθήσουμε την κατάσταση. Και τα 18κράτη μέλη είναι ανοιχτά στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.
Η έκφραση της λαϊκής βούλησης θα πρέπει να είναι απόλυτα ελεύθερη. Στην Ευρωζώνη δεν υπάρχουν όμως μόνο δικαιώματα υπάρχουν και οικονομικές δεσμεύσεις και θα πρέπει να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση η οποία θα πρέπει να τηρηθεί και να ακολουθηθεί. Η Ελλάδα από την πλευρά της θα πρέπει να κάνει κάθε δυνατή κίνηση ώστε να βρει και εσωτερική σταθερότητα", ανέφερε.
Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ υιοθετώντας τη "γραμμή" Μέρκελ, σημείωσε πως η Ευρώπη και το ενιαίο νόμισμα δεν κινδυνεύουν:
"Αυτό που μας ενώνει όλους είναι η συναίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης. είναι γεγονός πως σήμερα η ενότητα και η σταθερότητα κλυδωνίζονται και αυτό είναι κάτι το οποίο χρήζει προσοχής και σκληρής δουλειάς. Ο ανθρωπιστικός προσανατολισμός της Ευρώπης είναι αδιαπραγμάτευτος. Εμείς οι Γερμανοί θα πρέπει να συγκεντρώσουμε θάρρος και θα πρέπει να αντιληφθούμε απόλυτα το μερίδιο των ευθυνών που μας αναλογεί. Είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε λύσεις".
Ιδιαίτερη εντύπωση πάντως έκανε η δήλωση του:
"Κάθε μέρα 1 δισ. ευρώ φεύγουν εκτός Ελλάδας, από τους πλούσιους. Είναι σκάνδαλο ότι μια κυβέρνηση επιτρέπει οι πλούσιοι να βγάζουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό και δεν έθεσαν αίτημα να παγώσουν οι λογαριασμοί και οι άνθρωποι οι δικοί μας εγγυώνται για τα χρήματα που βγαίνουν από την Ελλάδα".

news247

Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: Τα δύο κόμματα που κυβερνούσαν επί 40 χρόνια κατέστρεψαν την Ελλάδα

Παρά τη χθεσινή ωμή του παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας, ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είπε αλήθειες για τα αίτια της ελληνικής κρίσης, μιλώντας σήμερα Τετάρτη στο γερμανικό Κοινοβούλιο. Σημείωσε πως τα δύο κόμματα που κυβερνούσαν επί 40 χρόνια κατέστρεψαν την Ελλάδα και πως η Ευρώπη έδινε για πολλά χρόνια χρήματα στην Ελλάδα χωρίς να εξετάζει πώς σπαταλούνταν από τις ελίτ των δύο πρώην μεγάλων ελληνικών κομμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως αντίθετα με τις καταγγελτικές προς την κυβέρνηση Τσίπρα παρεμβάσεις του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, τα περισσότερα "μαγάλα" ελληνικά ενημερωτικά σάιτς δεν έχουν δημοσιεύσει την αναφορά αυτή. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα αλλά πρέπει να το επισημάνουμε.

koutipandoras


 Γκάμπριελ: Σκάνδαλο μια αριστερή κυβέρνηση να αφήνει τους φίλους της να βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό

ΤΟ «ΚΑΤΗΓΟΡΩ» ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΑΝΤΙΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ




ANDREA BONETTI/EUROKINISSI)
Με σκληρή γλώσσα μίλησε στη γερμανική Βουλή για το ελληνικό ζήτημα ο αντικαγκελάριος και πρόεδρος του SPD Σίγκμαρ Γκάμπριελ. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιτρέπει σε «πλούσιους φίλους της» να βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό κάνοντας λόγο για «σκάνδαλο».
«Πιστεύω ότι είναι σκανδαλώδες το γεγονός ότι η αριστερό κυβέρνηση της Αθήνας επιτρέπει εκροές των πλούσιων φίλων του, ενώ ο φορολογούμενος της ευρωζώνης πληρώνει τον λογαριασμό» τόνισε ο Γκάμπριελ.
Μεταξύ άλλων είπε:

  • Το δημοψήφισμα που είχε προτείνει ο Παπανδρέου διαφέρει από το δημοψήφισμα του Τσίπρα, γιατί ήταν υπέρ της Ευρώπης
  • «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους έλληνες έρμαιο της κυβέρνησής τους».
  • Δεν κινδυνεύει από το δημοψήφισμα της Ελλάδας ούτε η Ευρώπη ούτε το ευρώ. Το ευρώ είναι σταθερό
  • Η Ευρώπη είναι μπροστά στην μεγαλύτερη πρόκληση της μετά τη Συνθήκη της Ρώμης
  • Κάθε μέρα 1 δισ. ευρώ φεύγουν εκτός Ελλάδας, από τους πλούσιους
  • Αν συνθηκολογούσαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είχαμε εισέλθει σε μια Ενωση χωρίς κανόνες. Αλλες χώρες (Γαλλία και Ιταλία) θα ακολουθούσαν.
  • Αν επιτρέψει κανείς μέσω εκβιασμού ένα κόμμα να βάλει το εθνικό του συμφέρον πάνω από όλα τα άλλα θα κάνει τους ακραίους Λεπεν και Βίλντερς να κερδίσουν.
  • Μην διανοηθείτε ούτε για ένα δευτερόλεπτο ότι κάθε μελλοντικό πρόγραμμα για την Ελλάδα, θα επιμείνει για λιγότερα μεταρρυθμιστικά μέτρα από τα προηγούμενα προγράμματα διάσωσης.
  • Δεν συζητήσαμε για τις ανεξέλεγκτες αποτυχίες του ελληνικού συστήματος, αλλά στείλαμε λεφτά. Αυτό ήταν λάθος. Πολύ αισιόδοξοι ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να μεταρρυθμιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου