Ετικέτες

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Η Μαφία κυριαρχεί στο Κοσσυφοπέδιο



 http://www.echedoros-a.gr
«Στην οικονομική δραστηριότητα στο Κοσσυφοπέδιο είναι απίθανο να εισέλθει ένας φορέας, εντόπιος ή ξένος, χωρίς την υποχρέωση να δώσει ένα ορισμένο χρηματικό ποσό ή να μοιραστεί τα έσοδα με την ντόπια ολιγαρχία.
» Αυτό συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό  στη φυγή των επενδυτών από το Κοσσυφοπέδιο, και σε πολλές περιπτώσεις χωρίς να αρχίσουν κάποια επένδυση. Σε κάθε χώρα υπάρχει μια μαφία, αλλά η διαφορά με το Κοσσυφοπέδιο είναι το είδος της μαφίας.
» Έτσι, για να ολοκληρώσω, υπάρχει μια πολιτική ολιγαρχία, η οποία ελέγχει και τους τρεις κλάδους της κρατικής υπόστασης. Ελέγχει τα ΜΜΕ, την οικονομία της χώρας και κυρίως την κοινωνία των πολιτών», σημειώνει ο αναλυτήςLeon Duhanaj, στο αλβανικό δημοσίευμα.
Η Μαφία σε όλα τα επίπεδα

Οι βουλευτές του Κοσσυφοπεδίου  γνωρίζουν και ταυτόχρονα επιβεβαιώνουν ότι το Κοσσυφοπέδιο έχει πολιτική μαφία που αποτελείται από κυβερνήτες και στις τρεις εξουσίες και στα τρία επίπεδα της κυβέρνησης,  και οι ολιγάρχες της, είναι ως επί το πλείστον μεγαλοϊδιοκτήτες με πολύ αμφίβολες επιχειρήσεις, αλλά είναι ισχυροί και αναπτύσσουν τεράστια επιρροή στον πολιτικό κύκλο, σε συνεταίρους τους ή άλλες μορφές υπηρεσιών.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή του LDK, Αντέμ Σαλίχου, όλα τα θεσμικά όργανα του Κοσσυφοπεδίου, ακόμη και τα ιδιωτικά βρίσκονται στο χέρι της πολιτικής μαφίας.
«Δεν βλέπω μια γρήγορη λύση σε όλα αυτά, και δεν βλέπω την εξάλειψη της πολιτικής μαφίας, επειδή δεν υπάρχει καμία θετική προσέγγιση στο ζήτημα αυτό, αφού απουσιάζει από κάθε  κυβερνητικό πρόγραμμα η εξάλειψη του εγκλήματος και η διαφθορά.
Αυτά τα στοιχεία πρέπει να αποκοπούν δια νόμου και να διωχθούν, δεν υπάρχει άλλη λύση. Αλλά δεν βλέπω καμία πρόοδο προς την κατεύθυνση αυτή, αν δεν γίνει μια πολιτική αλλαγή στη συνείδηση του λαού του Κοσσυφοπεδίου. Ο λαός δυστυχώς χειραγωγείται κατά τις προεκλογικές εκστρατείες για το τι πρέπει να ψηφίσει. Πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξει όλο το σύστημα», είπε ο βουλευτής Salihaj.
http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου