Ετικέτες

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Χ6: Η Airbus πάει να φέρει επανάσταση στον χώρο των μεταγωγικών ελικοπτέρων


www.airbushelicopters.com
Η ένταξη του Χ6 σε ενεργό υπηρεσία αναμένεται μέσα στη δεκαετία του 2020
Επανάσταση στον χώρο των μεταγωγικών ελικοπτέρων νέας γενιάς φιλοδοξεί να φέρει η Airbus, η οποία αποκάλυψε στο πλαίσιο του Paris Air Show το concept για το Χ6.

Θα πρόκειται για ένα εντελώς νέο ευρωπαϊκό ελικόπτερο, το οποίο θα προορίζεται για την πολιτική αγορά- και θα είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της, σε πρώτη φάση προσανατολιζόμενο προς αποστολές που έχουν να κάνουν με τον χώρο της πετρελαϊκής βιομηχανίας και σε δεύτερο επίπεδο κοιτώντας προς την κατεύθυνση της έρευνας και διάσωσης, VIP και άλλων εφαρμογών.
Το Χ6 αποτελεί την νεότερη προσθήκη στη «γενιά Η» της Airbus Helicopters, πηγαίνοντας ένα βήμα πέρα από το Η160. «Το Χ6 θα είναι για τον βαρύ τομέα την επόμενη δεκαετία ό,τι είναι σήμερα το Η160 για τον μεσαίο.
Θα θέσει νέα στάνταρ στη βιομηχανία όχι μόνο για τον σχεδιασμό, αλλά και για την στρατηγική παραγωγής τους, καθώς θα βασιζόμαστε στις βιομηχανικές δυνατότητες των βασικών μας χωρών» εξήγησε ο Γκιγιόμ Φαουρί, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Airbus Helicopters.
«Σκοπός μας είναι να φέρουμε στην αγορά τις πιο αποδοτικές λύσεις ελικοπτέρων, προσαρμοσμένες στο πώς οι ανάγκες των πελατών και η ίδια η βιομηχανία θα εξελιχθούν στο μέλλον».
Το Χ6 θα αποτελεί ένα ελικόπτερο δύο κινητήρων, παντός καιρού (με πλήρεις δυνατότητες απομάκρυνσης πάγου) από την αρχή, καθώς και σύστημα ελέγχου πτήσης Fly-by-Wire. Επίσης, θα ενσωματώνει χαρακτηριστικά των πιο σύγχρονων ελικοπτέρων της εταιρείας, όπως το H175 και το Η160.
Η ένταξη του Χ6 σε ενεργό υπηρεσία αναμένεται μέσα στη δεκαετία του 2020.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου