Ετικέτες

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 22 Ιουνίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
π. Χ.
168
Διεξάγεται η Μάχη της Πύδνας, που θέτει τέλος στον Γ' Μακεδονικό Πόλεμο. Οι Ρωμαίοι, με αρχηγό τον Λούκιο Αιμίλιο Παύλο, νικούν και συλλαμβάνουν αιχμάλωτο τον βασιλιά της Μακεδονίας Περσέα. Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για την κατάκτηση της Ελλάδας από τους Ρωμαίους.
μ. Χ.

1662
Εμφανίζεται για πρώτη φορά ο όρος προπαγάνδα στην εγκύκλιο του Πάπα Γρηγορίου ΙΕ' για τη διάδοση της πίστεως (De Propagande Fide). Έκτοτε, ο όρος καθιερώθηκε να συμβολίζει την τέχνη της διάδοσης των ιδεών.
1914
Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος απευθύνει διαταγή προς το στράτευμα, κατά την οποία απαγορεύει τα χειροκροτήματα στους στρατιώτες, επειδή αρμόζουν σε ηθοποιούς, όπως αναφέρει.
1941
Γερμανία, Ιταλία και Ρουμανία κηρύσσουν τον πόλεμο στη Σοβιετική Ένωση, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. (Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα)
1973
Η Τζένη Καρέζη και ο Κώστας Καζάκος ανεβάζουν στο θέατρο «Αθήναιον» το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο».
2009
Αναστέλλεται η λειτουργία της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» και του ραδιοφωνικού σταθμού City FM, που ανήκουν στον Θόδωρο και τη Γιάννα Αγγελοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου