Ετικέτες

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

UNICEF: Καταστροφικό το 2014 για τα παιδιά








Περισσότερα από 15 εκατομμύρια ανήλικα αγόρια και κορίτσια βρέθηκαν σε ένοπλες συγκρούσεις

Καταστροφικό χαρακτήρισε ολόκληρο το 2014 για τα παιδιά η Unicef καθώς περισσότερα από 15 εκατομμύρια μικρά αγόρια και κορίτσια βρέθηκαν εν μέσω ένοπλων συγκρούσεων στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία, το Ιράκ, το Νότιο Σουδάν, τη Συρία την Ουκρανία και την Παλαιστίνη.

Την ίδια ώρα λόγω του μεγάλου αριθμού κρίσεων σε όλο τον κόσμο πολλά περισσότερα παιδιά δεν συγκέντρωσαν την προσοχή σε χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Κονγκό, τη Νιγηρία, το Πακιστάν, τη Σομαλία, το Σουδάν και την Υεμένη.



Συνολικά περίπου 230 εκατομμύρια παιδιά ζούν σε χώρες και περιοχές που επηρεάζονται από ένοπλες συγκρούσεις.

«Παιδιά σκοτώνονται την ώρα που κάνουν μάθημα ή κοιμούνται στα κρεβάτια τους. Μένουν ορφανά, πέφτουν θύμα απαγωγής, βασανίζονται, στρατολογούνται, βιάζονται ή πωλούντα ως σκλάβοι» ανέφερε ο επικεφαλής της Unicef. «Ποτέ στην πρόσφατη ιστορία τόσα πολλά παιδιά δεν έπεσαν θύμα τόσης απίστευτης βίας» συμπλήρωσε.


Μεγάλο πλήγμα αποτέλεσε και η επιδημία του Έμπολα σε χώρες της Δυτικής Αφρικής όπως η Γουινέα, η Λιβερία και η Σιέρα Λεόνε όπου χιλιάδες παιδιά έμειναν ορφανά και πέντε εκατομμύρια εγκατέλειψαν το σχολείο.



Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου