Ετικέτες

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ…

 
everythingisfine
Να υπενθυμίσουμε σε τι χάλι βρίσκεται η κοινωνία μας.Σε ποια κατάσταση μας έφεραν αυτοί  που καταχρέωσαν τη χώρα.Αυτοί που μιλάνε για ανάπτυξη και δημοκρατία και στην πλάτη τους είναι φορτωμένοι με αμέτρητα σκάνδαλα. Χιλιάδες αυτοκτονίες,εκατομμύρια άνεργοι.Εξαθλιωμένοι άνθρωποι που περιμένουν στα συσσίτια.Άνθρωποι πεθαίνουν γιατί δεν πλήρωσαν το ρεύμα.Παιδιά πεθαίνουν από τα μαγκάλια και λιποθυμούν στα σχολεία.Χιλιάδες μεταναστεύουν και εκατομμύρια χρωστάνε στις τράπεζες,στις εφορίες και στους λογαριασμούς.Και οι υπόλοιποι,αυτοί που στάθηκαν «τυχεροί»,δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας για να έχουν τα στοιχειώδη.

Και αφού διέλυσαν  την υγεία,αφού διέλυσαν την παιδεία τώρα σου υπόσχονται ΜΑΤ και μνημόνια. Τρόϊκα και ψέματα.Τα ψέματά τους που κράτησαν δεκαετίες πιστεύεις εσύ αποβλακωμένε μου συμπολίτη.Οδύρεσαι στα μίντια για τους νόμους, όταν πρόκειται για τον κακομαθημένο πιτσιρικά που τόλμησε να κάνει ληστεία,αντί να κοιτά τα μαθήματά του και να πίνει το φραπεδάκι του κάνοντας όνειρα για το ανύπαρκτο μέλλον που το κράτος φυλά για τους νέους.

Όποιος όμως δεν προσαρμόζεται φίλε μου πεθαίνει…
Όπως πεθαίνει και η Δημοκρατία που ελάχιστοι από όλους αυτούς που μιλάνε στο όνομά της την πιστεύουν πραγματικά.Δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία όσο υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που υποφέρει από την αδικία.Δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία όταν εμείς δεν αποφασίζουμε για τίποτα και αφήνουμε μια χούφτα άψυχων καθαρμάτων να αλωνίζουν στην ζωή μας.Δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία όταν φτωχοί και τίμιοι άνθρωποι φυλακίζονται και πεθαίνουν από την απελπισία τους και όλα τα λαμόγια κυκλοφορούν ελεύθεροι και μάγκες επειδή στην ουσία αυτοί είναι το κράτος.
Όποιος όμως δεν προσαρμόζεται φίλε μου πεθαίνει…
Εργάτες δολοφονούνται,πρόσφυγες πολέμου παγώνουν για την ζωή τους,εργάτες γης πυροβολούνται αλλά εσύ χαζεύεις τα πολύχρωμα λαμπιόνια.Εσύ σκέφτεσαι το πρωτάθλημα…
Κάποιοι αγωνίζονται για το δικό σου μέλλον,αλλά εσύ ξέχασα πως δεν είσαι τρομοκράτης.
Κάποιοι ουρλιάζουν στο δρόμο αλλά εσύ είσαι προσηλωμένος στην εκπομπή.
Κάποιοι πεθαίνουν για ένα κόσμο που πρέπει να υπάρξει αλλά ξέρω,εσύ δεν είσαι ληστής.
Δε μας λες όμως συμπολίτη τι τελικά είσαι σε τι πιστεύεις.Μίλα μας λίγο για τον κόσμο σου.Την δική σου όμορφη πραγματικότητα επειδή εμείς οι τυφλοί και οι κωφοί δεν καταλαβαίνουμε από επενδύσεις και ανάπτυξη.
Πού “σαι εργάτη…σκοτώσανε το συνάδελφό σου.Φυλακίζουν το παιδί σου και βαράνε τον γέρο σου.Πότε θα βγείς στο δρόμο;Πότε θα σηκώσεις το χέρι σου να σταματήσεις το άδικο και τον πόνο;Σου κλέβουν την αξιοπρέπεια και το μόχθο   σου.Πάψε επιτέλους να είσαι μοιρολάτρης  μπροστά στον αφέντη σου και στο τρισάθλιο κράτος.Πάρε την ζωή στα χέρια.Πολέμα να φύγει το άδικο.
Η Δημοκρατία σας πεθαίνει.Μαζί της πεθαίνουν σιγά σιγά όλες οι αυταπάτες.Ώσπου ο κόσμος όλος ξεγυμνωμένος από την πλάνη του να αντιμετωπίσει την καταστροφή του.Εδώ δεν χωράνε νομιμότητες και μπούρδες βουλευτικές.Όπως δεν χωράνε στα φέρετρα και στα κελιά.Στις βασανισμένες ψυχές και στις κατεστραμμένες ζωές.
Μην βγαίνετε στον δρόμο για τον Ρωμανό και τον Αλέξη.Βγείτε για αυτό που πιστεύει ο Ρωμανός,για αυτόν τον κόσμο που ονειρεύτηκε μια μέρα ο Αλέξης και μια νύχτα έπεσε νεκρός.Βγείτε για όλα τα ανεκπλήρωτα όνειρα που είχαμε ως παιδιά,πριν μας τα θάψει ο κόσμος του χρήματος και της ψευτιάς.Βγείτε για μια δημοκρατία ζωντανή χωρίς αφέντες και δούλους.
Για μια ζωή που δεν υπάρχει και που θα πρέπει να υπάρξει.
ΑΝΩΝΥΜΟς & ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ

Από:http://mavrhlista.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου