Ετικέτες

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Aljazeera: "Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήσει την Ελλάδα, θα αλλάξει το ευρωπαϊκό πολιτικό αδιέξοδο"






Για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και την πιθανή επικράτησή του σε εθνικές εκλογές μιλάει ο Κροάτης φιλόσοφος, Σρέκο Χόρβατ, σε άρθρο του στο aljazeera, επισημαίνοντας την ιστορική νίκη της αριστεράς
στην Ευρώπη.



Στο κείμενό του ο Χόρβατ, αναφέρει ότι όλα τα αριστερά κόμματα αντιμετωπίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως πρότυπο, καθώς οι ευρωβουλευτές του συνδέονται με κινήματα και ιδέες, όπως η αντιφασιστική φιγούρα του Μανώλη Γλέζου, αλλά και η συνδικαλίστρια, Κωνσταντίνα Κούνεβα.

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να φέρει την Ελλάδα σε πρόωρες εθνικές εκλογές και να πάρει την εξουσία, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα αλλάξει το πολιτικό αδιέξοδο στην Ευρώπη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο.

Ο Χόρβατ καταγράφει, από την άλλη πλευρά, και την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, αλλά επισημαίνει και την άνοδο άλλων κομμάτων της Αριστεράς όπως το Podemos στην Ισπανία που κέρδισε 8% ( 5 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) παρά το γεγονός ότι σχηματίστηκε μόλις λίγους μήνες πριν. Στην Ιταλία το L'Altra Europa, που έχει στηρίξει ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα κέρδισε 4%, δηλαδή τρεις έδρες στην Ευρωβουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου