Ετικέτες

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Αμυντική Πολιτική χωρίς Άμυνα.



 kalamaraτης Λέττας Καλαμαρά (thedayafter.gr)

Σε πλήρη σύγχυση η αμυντική πολιτική της χώρας, όχι άδικα ίσως. Σε μία χώρα όπου εθνική στρατηγική δεν υπάρχει ή χαράσσεται αναλόγως με τις προσωπικές εκτιμήσεις, κατ’ ελάχιστο, του εκάστοτε Πρωθυπουργού, είναι φυσικό και ο εκάστοτε Υπουργός ο οποίος και συνεχώς εναλλάσσεται, να αδυνατεί να παρακολουθήσει την άμυνα, καταλήγοντας στο τέλος να παίζει μόνο άμυνα. Λαμβάνοντας δε υπόψη και το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να χαραχθεί, να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί μία εθνική αμυντική στρατηγική, είναι εύλογο να μην μπορεί να είναι εφικτή η ύπαρξή της με τους όρους reality που διακατέχουν την κοινωνία.

Η αμυντική στρατηγική της χώρας τα παλαιά χρόνια των παχιών αγελάδων με τους κατάδικους Υπουργούς είχε εκ του αποτελέσματος ένα μόνο σκοπό. Τις αγορές, με ή χωρίς μίζες. Τα άλλα ήταν τα περιτυλίγματα. Ένας ολόκληρος μηχανισμός άμυνας είχε στηθεί για να υπηρετεί τον ύψιστο σκοπό ο οποίος και πρόσφατα έπνευσε τα λοίσθια. Ο Ελληνικός στρατός κατέληξε δε να έχει τα αρτιότερα οπλικά συστήματα της αγοράς χωρίς όμως όλα τα υπόλοιπα για τη χρήση τους. Χωρίς επιχειρησιακή εμπειρία, χωρίς σταθερό στρατηγικό προσανατολισμό, χωρίς θητεία αξιόπιστη σύμφωνη με το Σύνταγμα, χωρίς εξωστρέφεια. Το ψηφοθηρικό όφελος και οι δημόσιες σχέσεις ένστολων και πολιτευτών κατέληξε να είναι το κυρίαρχο στοιχείο ενός κρίσιμου δημόσιου οργανισμού της χώρας κλειστού πεισματικά στα εθνικά σύνορα. 
Οι πολεμικές κραυγές των ιθυνόντων και οι προσωπικές φιλοδοξίες τους εξαντλούνται στις επικοινωνιακές φανφάρες και φωτογραφίες. Κανείς δεν διερωτάται για τη σπατάλη πόρων, ανθρωπίνων και μη, διατηρώντας ψηφοθηρικές εγκαταστάσεις, για το γήρας των πολεμιστών, για την εγκληματικά μικρή θητεία της νεολαίας, για τους αλλοπρόσαλλους εξοπλισμούς, για την απουσία από τα διεθνή πεδία, για τη διάσταση πολιτικής και αμυντικής συμπεριφοράς των υπευθύνων.
Αποτέλεσμα των παραπάνω κάποιοι να ζουν ελληνο-τουρκικούς πολέμους χρονιάρες μέρες και να ταλαιπωρούν το προσωπικό ασκόπως. Είναι οι ίδιοι που εντέχνως σιωπούν σε όλα τα παραπάνω και θεωρούν τις Ένοπλες Δυνάμεις εργαλείο της προπαγάνδας τους. Είναι οι ίδιοι που τα τελευταία χρόνια δεν εντόπισαν το λαθρεμπόριο καυσίμων του κ. Σούρλα και δεν εντόπισαν τους ένστολους λαθρέμπορους των ιδεών, που έκαναν τα στραβά μάτια με το αζημίωτο τρομοκρατώντας τους υφισταμένους τους. Εξάλλου θρησκεία και πατρίδα πουλάνε καλύτερα από όλα, γκρεμίζουν Υπουργούς και ενδεχομένως αν πέσει και κάνα αεροπλάνο και Πρωθυπουργούς. Αυτό επιχείρησαν και κάποιοι στα σύνορα της Συρίας πριν τις πρόσφατες τουρκικές εκλογές ανεπιτυχώς.
Ας ευχηθούμε ότι φέτος με την Ανάσταση του Κυρίου η Ελλάδα θα πάψει τους πειραματισμούς και τις κωλυσιεργίες στα θέματα που μπορεί να πρωταγωνιστεί και θα συγκεντρωθεί επιτέλους σε έναν εθνικό σκοπό. Την επίθεση στα προβλήματα της άμυνας…
http://www.amixneuseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου