Ετικέτες

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ιράν: «Επιτυχής δοκιμή» δύο νέου τύπου βαλλιστικών πυραύλων


Στην 35η επέτειο της ισλαμικής επανάστασης στη χώρα
EPA/ABEDIN TAHERKENAREH
Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί (φωτ. αρχείου) συνεχάρη τον ιρανικό λαό αλλά και τον Ανώτατο Ηγέτη της χώρας Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ για τις επιτυχείς δοκιμές.
Το Ιράν ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι προχώρησε σε «επιτυχή δοκιμή» δύο νέων τύπων βαλλιστικών πυραύλων, στην 35η επέτειο της ισλαμικής επανάστασης στη χώρα, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν αποτελεί εδώ και καιρό πηγή ανησυχίας για τη Δύση, δεδομένης της απειλής για το Ισραήλ.
Πρόκειται για βαλλιστικό πύραυλο με κατακερματιζόμενη κεφαλή και έναν κατευθυνόμενο με λέιζερ πύραυλο τύπου Bina εδάφους – εδάφους και αέρος – εδάφους, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Χοσεΐν Ντεχγκάν.
Οι νέου τύπου βαλλιστικοί πύραυλοι, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιρανού υπουργού, μπορούν να αποφύγουν τα αντιπυραυλικά συστήματα και μπορούν να προκαλέσουν «μεγάλη καταστροφή».
Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί συνεχάρη τον ιρανικό λαό αλλά και τον Ανώτατο Ηγέτη της χώρας Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ για τις επιτυχείς δοκιμές, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν επιβάλει εδώ και χρόνια κυρώσεις ενάντια στο πρόγραμμα ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν.
infognomonpolitics@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου