Ετικέτες

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Οι φιλοναζί Τάταροι επιχείρησαν να εισβάλουν στην βουλή της Κριμαίας

Οι φιλοναζί Τάταροι επιχείρησαν να εισβάλουν στην βουλή της Κριμαίας

EPA/ARTUR SHVARTS
Αστυνομικοί προσπαθούν να σταματήσουν Τατάρους διαδηλωτές της Κριμαίας, έξω από το τοπικό κοινοβούλιο της επαρχίας της Κριμαίας στην Ουκρανία.
Χιλιάδες φιλοδυτικοί διαδηλωτές εισέβαλαν στο περιφερειακό κοινοβούλιο της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας το οποίο επρόκειτο να συνεδριάσει με αντικείμενο την κατάσταση που διαμορφώνεται στηνΟυκρανία μετά την αποπομπή του φιλορώσου προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
Στις εικόνες που μετέδωσαν τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται οργισμένοι διαδηλωτές να εισβάλουν στο κτήριο του κοινοβουλίου, σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό.
Οι φιλοδυτικοί διαδηλωτές - στην πλειονότητά τους Τάταροι - συγκρούστηκαν με τους φιλορώσους που είχαν οργανώσει αντιδιαδήλωση στη Σιμφερόπολη, την πρωτεύουσα της Κριμαίας.
Οι διαδηλωτές ήρθαν στα χέρια, εκτόξευσαν μπουκάλια οι μεν στους δε και αντάλλαξαν ύβρεις έξω από το κοινοβούλιο, ωστόσο επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και χώρισαν τις δύο αντίπαλες ομάδες, σχηματίζοντας αλυσίδα ανάμεσά τους. Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί δεν ήταν οπλισμένοι.
Τουλάχιστον 20 άτομα τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις, μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press, επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο των υπηρεσιών υγείας.
Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, πιθανότατα από καρδιακή προσβολή λόγω συμφόρησης
 infognomonpolitics@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου