Ετικέτες

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Έβγαλαν βόλτα τον σκύλο τους και βρήκαν θαμμένο θησαυρό 10 εκατ. δολαρίων!

Ένα ζευγάρι από την Καλιφόρνια βρέθηκε τυχαία μπροστά σε έναν θησαυρό από χρυσά νομίσματα αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων που ήταν θαμμένα σε έκταση ιδιοκτησίας του, βγάζοντας βόλτα τον σκύλο του, αναφέρει σε χθεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα San Francisco Chronicle.
Το ζευγάρι, που διατήρησε την ανωνυμία του, ανακάλυψε τα 1.427 αμερικανικά χρυσά νομίσματα του 19ου αιώνα--το μεγαλύτερο σε αξία θησαυρό που έχει ανακαλυφθεί στα χρονικά των ΗΠΑ--τον περασμένο χρόνο κάνοντας βόλτα με τον σκύλο του, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Τον ανακάλυψαν όταν είδαν να προεξέχει από το έδαφος ένα μεταλλικό κουτί, έσκαψαν και το πήραν στο σπίτι τους.
Συνειδητοποιώντας την αξία του περιεχομένου, επέστρεψαν στο ίδιο σημείο, έσκαψαν και πάλι και ανακάλυψαν άλλα επτά θαμμένα μεταλλικά κουτιά.
Δεν έχει γίνει σαφές ποιός μπορεί να είχε θάψει τα νομίσματα, αλλά ενδεχομένως να ανήκαν σε κάποιον χρησοθήρα από την εποχή του αποκαλούμενου "πυρετού του χρυσού" στην Καλιφόρνια, που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1840 όταν ανακαλύφθηκε χρυσός στα βουνά της Σιέρα Νεβάδα.
Τα νομίσματα χρονολογούνται από το 1847 ως το 1894 και πολλά από αυτά δεν κυκλοφόρησαν ποτέ. Εκτιμάται ότι η τρέχουσα ανταλλακτική αξία τους είναι 27.980 δολάρια, αλλά αναμένεται να πιάσουν πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο, σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται ειδικούς.
Πηγή : kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου