Ετικέτες

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

«Παραιτήσου Ερντογάν» φώναξαν χιλιάδες σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη

«Παραιτήσου Ερντογάν» φώναξαν χιλιάδες σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη

Τον κατηγορούν ως διεφθαρμένο
REUTERS/OSMAN ORSAL
Υποστηρικτές του κόμματος της αντιπολίτευσης, του κεμαλικού - κεντροαριστερού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP),διαδηλώνουν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης με στόχο να καταγγείλουν τη «διαφθορά» του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να απαιτήσουν την παραίτησή του.
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Τετάρτη στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας με στόχο να καταγγείλουν τη «διαφθορά» του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να απαιτήσουν την παραίτησή του, μετά τη διαρροή ανεπιβεβαίωτης τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον γιο του, στην οποία φέρεται να τον συμβουλεύει πώς να κρύψει χρήματα από παράνομες δραστηριότητες.
Στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης συγκεντρώθηκαν αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του κεμαλικού - κεντροαριστερού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).
Με επικεφαλής τον υποψήφιο του CHP για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης Μουσταφά Σαριγκιούλ, οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «κάτω οι κλέφτες» και «να παραιτηθεί η κυβέρνηση». Μοίρασαν επίσης στους περαστικούς ψεύτικα χαρτονομίσματα, τα οποία θεωρούν σύμβολα της «διαφθοράς» της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης.
Στην πρωτεύουσα περίπου 1.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κιζιλάι, σε κινητοποίηση που οργανώθηκε από αριστερά συνδικάτα.
Και οι δύο διαδηλώσεις διαλύθηκαν χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.
Για πρώτη φορά από τις αρχές Δεκεμβρίου, όταν ξέσπασε το πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο που συγκλονίζει την κυβέρνηση, το βράδυ της Δευτέρας μπήκε προσωπικά στο στόχαστρο ο ίδιος ο κ. Ερντογάν, όταν αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο ηχογραφημένη τηλεφωνική επικοινωνία του με τον γιο του, Μπιλάλ.
Σε αυτήν φέρεται να τον συμβουλεύει πώς να «εξαφανίσει» μεγάλα χρηματικά ποσά.
Ο τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η συνομιλία είναι προϊόν μοντάζ και επέρριψε την ευθύνη για την «ποταπή επίθεση» που δέχεται στους πρώην συμμάχους του της αδελφότητας του αυτοεξόριστου στιςΗΠΑ ισλαμιστή κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν.
Nαυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου