Ετικέτες

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

H απίστευτη ιστορία διάσημου παραγωγού του Χόλιγουντ -Ο δημιουργός του Fight Club ήταν Ισραηλινός πράκτορας



H απίστευτη ιστορία διάσημου παραγωγού του Χόλιγουντ -Ο δημιουργός του Fight Clu
Εχει βάλει την υπογραφή του σε μερικές από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες του Χόλιγουντ. Fight Club, Pretty Woman και LA Confidential είναι κάποιες από τις δημιουργίες του. Οπως φαίνεται όμως και η ζωή του θα μπορούσε να γίνει ένα εντυπωσιακό σενάριο. Γιατί ο Αρνον Μίλτσαν αποκάλυψε ότι υπήρξε Ισραηλινός πράκτορας.
Στη συνέντευξη που έδωσε σε κανάλι της πατρίδας του, ο διάσημος παραγωγός του Χόλιγουντ επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς που περιείχε η βιογραφία του, για την οποία δεν είχε δώσει έγκριση. Πως δούλευε για τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ, κάνοντας διαπραγματεύσεις για εμπόριο όπλων και υποστηρίζοντας το μυστικό πυρηνικό πρόγραμμα της πατρίδας του.

Ο Μίλτσαν γεννήθηκε στο Ισραήλ και στη δεκαετία του ’60 -όσο ήταν ακόμη ανερχόμενος επιχειρηματίας- τον στρατολόγησε το Γραφείο Επιστημονικών σχέσεων (γνωστό ως Lakam) από τον Σιμόν Πέρες, τον σημερινό πρόεδρο της χώρας. Αποστολή της υπηρεσίας ήταν να εξασφαλίσει επιστημονικές και τεχνικές πληροφορίες για μυστικά αμυντικά προγράμματα, ενώ η λειτουργία της σταμάτησε το 1987.
«Ξέρετε πώς είναι να είσαι παιδί 20 χρονών και η χώρα να σε αφήνει να κάνεις τον Τζέιμς Μποντ; Ουάου! Η δράση! Ηταν εντυπωσιακό», είπε στη συνέντευξή του ο 68χρονος σήμερα Μίλτσαν. Οπως παραδέχθηκε όμως, ήταν μία πρόκληση για εκείνον να αφήσει πίσω του τη φήμη του εμπόρου όπλων.
«Στο Χόλιγουντ δεν θέλουν να δουλεύουν με τέτοιους ανθρώπους. Με κάποιον που ζει πουλώντας όπλα και σκοτώνοντας. Είναι ιδεολογικό θέμα. Αντί να μιλάω με κάποιον για ένα σενάριο, έπρεπε να ξοδεύω μισή ώρα για να εξηγήσω ότι δεν είμαι έμπορος όπλων. Αν ήξερε ο κόσμος πόσες φορές έχω ρισκάρει τη ζωή μου για την πατρίδα μου», είπε ο Μίλτσαν που πρόσθεσε ότι δεν τον νοιάζει γιατί το έκανε για τη χώρα του και είναι υπερήφανος για αυτό.
Αν και, όπως είπε, στο Χόλιγουντ αποσυνδέθηκε από τη «σωματική δράση» προκειμένου να αφοσιωθεί στην παραγωγή ταινιών, παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε τις διασυνδέσεις του για να προωθήσει το απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική, με αντάλλαγμα τη βοήθεια για να αποκτήσει το Ισραήλ ουράνιο.
Ο Πέρες επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Μίλτσαν, του οποίου η περιουσία εκτιμάται στα 4,2 δισ. δολάρια. Δεν χρειαζόταν βέβαια αυτό. Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο για παράδειγμα, όπως δήλωσε στην εκπομπή, κάποτε είχε ρωτήσει τον Μίλτσαν για τις φήμες που τον ήθελαν να συνεργάζεται με τις μυστικές υπηρεσίες. «Μου απάντησε ότι είναι Ισραηλινός και ότι σαφώς θα έκανε κάτι τέτοιο για την πατρίδα του», είπε ο ηθοποιός.
Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου