Ετικέτες

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Στα άκρα η κρίση ανάμεσα στην Τουρκία και την Αίγυπτο


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε και πάλι σήμερα το αιγυπτιακό καθεστώς που ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, παρά τη διπλωματική κρίση που προκάλεσαν οι δηλώσεις του το Σαββατοκύριακο.
“Δεν θα σταματήσουμε να λέμε το δίκαιο, ούτε να στηρίζουμε τον αιγυπτιακό λαό επειδή ενοχλείται η κυβέρνηση που κατέλαβε πραξικοπηματικά την εξουσία στην Αίγυπτο”, είπε ο Ερντογάν μιλώντας σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

“Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί θεατές” στα τεκταινόμενα της Αιγύπτου, πρόσθεσε.
Το Σάββατο οι αιγυπτιακές αρχές απέλασαν τον πρεσβευτή της Τουρκίας στην Αίγυπτο μετά τη δήλωση του Ερντογάν ότι “δεν τρέφει κανέναν σεβασμό για αυτούς που οδήγησαν τον Μόρσι στη δικαιοσύνη”, αναφερόμενος στη δίκη του πρώτου δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου της χώρας.
Χαρακτηρίζοντας τη δήλωση αυτή “απαράδεκτη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Αιγύπτου” και “πρόκληση”, ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου κάλεσε το Σάββατο τον Τούρκο πρεσβευτή Χουσεΐν Αβνί Μποτσαλί για να του ανακοινώσει ότι είναι πλέον “ανεπιθύμητο πρόσωπο”. Ταυτοχρόνως, το Κάιρο ανακοίνωσε ότι ο Αιγύπτιος πρεσβευτής στην Άγκυρα, ο Αμπτεραχμάν Σάλαχ Ελ Ντιν, που είχε ανακληθεί από τις 15 Αυγούστου, δεν θα επιστρέψει στη θέση του και θα τον αναπληρώνει στο εξής ένας επιτετραμμένος.
Η Άγκυρα απάντησε αμέσως χαρακτηρίζοντας “ανεπιθύμητο πρόσωπο” τον Αιγύπτιο πρεσβευτή.
Πηγή : real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου