Ετικέτες

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ακόμη και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς επιτίθεται στις εφημερίδες «Τα Νέα» και το «Εθνος»



Ακόμη και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς επιτίθεται στις εφημερίδες «Τα Νέα» και το «Εθνος»

Σε σκληρούς τόνους έρχεται η απάντηση της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ σε δημοσιεύματα τα οποία την κατηγορούν πως επιτέθηκε εναντίον της Ελλάδας όσον αφορά το χρέος και δήλωσε πως «οι Γερμανοί φορολογούμενοι δεν μπορούν να πληρώνουν για τα χρέη της Ελλάδας».
Σε συνάντηση των προέδρων της Ευρωβουλής που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, μπορεί να μην υπήρχαν δημοσιογράφοι, ωστόσο το left.gr καταγγέλλει πως η εφημερίδα «Τα Νέα» και το «Εθνος» κάνουν λόγο για «επίθεση» της προέδρου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς εναντίον της Ελλάδας και για «υπεράσπιση» της χώρας από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Η ίδια ωστόσο σε δήλωση της αποσαφηνίζει πως ποτέ δεν είπε κάτι τέτοιο και αναφερόμενο στον υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης αναφέρει: «Δεν θέλω να υποθέσω πως είναι ο αρχιτέκτονας των διαρροών».

Συγκεκριμένα, το Εθνος σχολιάζει πως «η Γερμανίδα ευρωβουλευτής και συνοδοιπόρος του Αλέξη Τσίπρα, Γκάμπι Τσίμερ, έκανε το λάθος να αναφέρει ότι οι Γερμανοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι πολίτες πληρώνουν για την Ελλάδα. Η απάντηση ήρθε αμέσως από τον Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος θύμισε ότι η Ελλάδα δεν πήρε βοήθεια από πολίτες, αλλά δάνεια από τις χώρες-μέλη και τον EFSF, τα οποία αποπληρώνονται κανονικά».

Τα «Νέα» στο πρωτοσέλιδο τους, κάνουν λόγο για «αριστερή γερμανική παραφωνία» στα μηνύματα στήριξης της Ελλάδος και αναφέρονται επίσης στις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά της κ. Τσίμερ.
Ωστόσο, η πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς, σε δήλωσή της αποσαφηνίζει ότι ποτέ δεν έκανε τις αναφορές στο χρέος της Ελλάδας που δημοσιεύουν οι δύο εφημερίδες. Αντίθετα, κατά τη συνάντηση με μέλη του ελληνικού υπουργικού συμβουλίου υπογράμμισε ότι «είναι αναγκαίος ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, ώστε να αποσαφηνιστεί το ανήθικο και παράνομο σκέλος του, το οποίο δεν πρέπει να αποπληρωθεί». «Είναι μία από τις οδούς», όπως ανέφερε, «για να προαχθεί η αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζομένους στην Ελλάδα και τη Γερμανία».
Όπως σχολιάζει σκωπτικά η Γκάμπι Τσίμερ, «επειδή, δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι στην αίθουσα, και τα δύο δημοσιεύματα τείνουν να παρουσιάζουν την ίδια “ηρωική αντίδραση” του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, δεν θέλω να υποθέσω ότι είναι ο αρχιτέκτονας των δύο διαρροών».
Ολόκληρη η δήλωση της Γκάμπυ Τσίμερ για τη διαστρέβλωση της τοποθέτησής της:
«Έκπληκτη και αγανακτισμένη είδα σήμερα το πρωί δημοσιεύματα σε δύο φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, συγκεκριμένα στα «Νέα» και στο «Έθνος» γεμάτα διαστρεβλώσεις σχετικά με όσα είπα σε συνάντηση με μέλη του ελληνικού υπουργικού συμβουλίου στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την ελληνική κυβέρνηση.
Υπογραμμίζω ότι δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι στην αίθουσα.
Στην πραγματικότητα έκανα ειδική αναφορά στο δημόσιο χρέος της Ελλάδας, ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που περιγράφουν οι δύο εφημερίδες. Είπα ότι είναι αναγκαίος ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, ώστε να αποσαφηνιστεί το ανήθικο και παράνομο σκέλος του, το οποίο δεν πρέπει να αποπληρωθεί. Είναι μία από τις οδούς για να προαχθεί η αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζομένους στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Ποτέ δεν θα μπορούσα – και δεν το έκανα – να φέρω σε αντιπαράθεση τον Έλληνα με το Γερμανό πολίτη. Είναι προσβολή για μένα ακόμη και να το διανοηθεί κάποιος.
Επίσης, άσκησα κριτική στην ελληνική κυβέρνηση διότι εμφανίζει μια ρόδινη και παραπλανητική εικόνα της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης στη χώρα.
Επειδή, όπως προανέφερα, δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι στην αίθουσα, και τα δύο δημοσιεύματα τείνουν να παρουσιάζουν την ίδια ”ηρωική αντίδραση” του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, δεν θέλω να υποθέσω ότι είναι ο αρχιτέκτονας των δύο διαρροών».

Πηγή:  iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου