Ετικέτες

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Στόχος δολοφονίας από Γερμανούς νεοναζί ο πρώην καγκελάριος Σρέντερ


11/10/13 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 28 εμφανίσεις
Στόχος δολοφονίας από Γερμανούς νεοναζί ο πρώην καγκελάριος Σρέντερ
Στο στόχαστρο της νεοναζιστικής τρομοκρατικής ομάδας NSU της Γερμανίας φαίνεται πως ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, με την αστυνομία να πιστεύει πως το διάστημα της διακυβέρνησης του, οι νεοναζί ήθελαν να τον δολοφονήσουν.


Το NSU, το οποίο θεωρείται παρακλάδι του NPD και δολοφόνησε δέκα άτομα την περίοδο 2005- 2006 ενώ μάλιστα είχε σχέσεις και με την Χρυσή Αυγη, είχε βάλει στο «μάτι» τον Σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο και έκανε συστηματικά φωτομοντάζ σε φωτογραφίες το όπου τον παρουσίαζαν να φορά ένα άστρο του Δαυίδ, ενώ σε κάθε εικόνα υπήρχε η απειλητική φράση «έρχεται η σειρά σου!».
Το αρχείο περιείχε φωτογραφίες από το 2002, όταν ο Σρέντερ ήταν ακόμη καγκελάριος, με την αστυνομία να πιστεύει ότι ίσως ήταν ένας απ’ τους επόμενους στόχους τους, αν και οι φωτογραφίες θα μπορούσαν να προορίζονται απλά για αφίσες ή μπλουζάκια. Ωστόσο, το στοιχείο το οποίο «δείχνει» δολοφονία, είναι η εμμονή της νεοναζιστικής ομάδας με το φωτομοντάζ, καθώς παλαιότερα είχαν φτιάξει ένα μακάβριο βίντεο, όπου εικόνες του κινουμένου σχεδίου Ροζ Πάνθηρας εναλλάσσονταν με φωτογραφίες των άτυχων θυμάτων τους.
Η NSU δεν επιτέθηκε ποτέ σε επιφανείς πολιτικούς, αλλά δολοφόνησε εννιά μετανάστες μεταξύ των οποίων και ένας Ελληνας, καθώς και μια Γερμανίδα αστυνομικό.
Το γεγονός, έγινε γνωστό μετά από κατάθεση αστυνομικού σε δικαστήριο όπου δικάζονται τρία από τα μέλη της νεοναζιστικής συμμορίας, αναφέρει η εφημερίδα ZEIT.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου