Ετικέτες

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

20 F 15 του Ισραήλ και 12 ελληνικά F 16 η αιτία της “τουρκικής τσάρκας’-Δείτε και “Πόσο “αόρατη” είναι η τουρκική κορβέτα;”



undefined
Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ
”Σκέπασαν” το FIR Aθηνών 20  μαχητικά F-15 και F-16 και 4 ”ιπτάμενα τάνκερ” Boeing 707 από το Ισραήλ και 12 μαχητικά F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας χθες (8/10) κατά την πρώτη ημέρα της κοινής εκπαιδευτικής αεροναυτικής άσκησης Ελλάδας – Ισραήλ που συνέπεσε με την πραγματοποίηση της κορυφαίας συνάντησης των ηγεσιών των δυο χωρών στα Ιεροσόλυμα, σε επίπεδο Πρωθυπουργών και κλιμακίων υπουργών. Και προφανώς η σημερινή “βόλτα” (9/9) της τουρκικής κορβέτας έχει σχέση με την ελληνοϊσραηλινή άσκηση.


Η άσκηση ήταν πολύωρη, με πολλά σκέλη, ένα από τα οποία συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς και 2 φρεγάτες καθώς και μια  κανονιοφόρος.Η άσκηση εξελίχτηκε στον Κεντρικό και Νότιο  Τομέα του FIR Αθήνας. Φάσεις εξελίχθηκαν πάνω από την θάλασσα αλλά και πάνω από την Πελοπόννησο και την Στερεά Ελλάδα. Τα ισραηλινά δεν προσγειώθηκαν σε ελληνικό αεροδρόμιο – αν και υπήρχαν σχέδια για έκτακτες καταστάσεις, όπως πάντα άλλωστε.
Εγινε συνδυασμός πολλών ειδών αεροπορικών δράσεων. σε προωθημένα σενάρια συνεκπαίδευσης, λένε αρμόδιες πηγές.
 Προαναγγελμένη  η αλλαγή ημέρας
Με βάση τον τελικό προγραμματισμό της συνεκπαίδευσης – που οριστικοποιήθηκε προ ημερών- ως  δεύτερη ημέρα προσδιορίστηκε η αυριανή (Πέμπτη) και όχι την Τετάρτη όπως ήταν η πρώτη συνεννόηση και ανακοίνωση. Μάλιστα ορισμένα σάιτ είχαν γράψει ήδη από την Τρίτη για την αλλαγή , που έγινε μετά από ισραηλινό αίτημα.Το γράφουμε διότι κάποιοι ευφάνταστοι …είδαν  την …τουρκική κορβέτα πίσω από την αλλαγή της 2ης ημέρας της άσκησης!!!!
Αύριο ο προγραμματισμός προβλέπει, συμφωνα με πηγές του ΓΕΑ,  ότι θα πετάξουν στο FIR Aθήνας 30 ισραηλινά αεροσκάφη και 12 ελληνικά. Συγκεκριμένα προβλέπεται να πετάξουν 12   F-16 , 8  F-15 και 6 ” ιπτάμενα τάνκερ” Boeing 707, ενώ τα ελληνικά θα είναι  F-16.
Γραφουμε για ”προγραμματισμό” διότι ορισμένες φορές γίνονται αλλαγές για διαφόρους λόγους – και όχι  λόγω κάποιας…τουρκικής κορβέτας!
Νέα άσκηση την άλλη εβδομάδα
Την άλλη εβδομάδα (16 Οκτωβρίου) όπως έχει ανακοινωθεί, θα γίνει κοινή ελληνοισραηλινή άσκηση ανεφοδιασμού στον αέρα ελληνικών μαχητικών από ισραηλινά τανκερ.
http://www.onalert.gr/stories/f15-israel-ellinika-f16-evlepan-ti-korveta
Πόσο “αόρατη” είναι η τουρκική κορβέτα – Από ποια απόσταση την “εγκλώβισαν” τα ελληνικά όπλα
undefined

“Αόρατη κορβέτα” στα “χαρτιά” αλλά “εγκωβισμένη” από τα 30 μίλια από ελληνικά όπλα η τουρκική κορβέτα “stealth” που προκάλεσε συναγερμό.

Ένα νέο “σκαρί” ,με προχωρημένη τεχνολογία είναι λογικό να προκαλεί προβληματισμό και πολλοί στην κοινή γνώμη να ανησυχούν ακούγοντας τα περί “αόρατης” κορβέτας.
Μιλώντας με επιτελείς οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει τις κατά καιρούς “βόλτες” της “αόρατης” κορβέτας είναι ψύχραιμοι.
Το ίχνος της μπορεί να είναι “μικρότερο” αλλά πάντως η πορεία της κάθε φορά που μπήκε στο Αιγαίο έχει καταγραφει από τη πρώτη στιγμή. Και όπως λένε είναι κάθε φορά εγκλωβισμένη από απόσταση ασφαλείας.
Είναι βέβαιο ότι οι “τσάρκες” της “αόρατης κορβέτας” γίνονται για να δοκιμαστεί η ελληνική αντίδραση και τα αντανακλαστικά μας. Τις τελευταιες εβδομάδες έχει παρατηρηθεί κινητικότητα του τουρκικού ναυτικού που δείχνει ότι προσπαθεί να “τεστάρει” τα πιθανά “τυφλά σημεία” της ελληνικής άμυνας στο Αιγαίο. Πριν από περίπου 15 ημέρες ένα σοβαρό επεισόδιο αναοιχτά της Ρόδου αποκάλυψε τις τουρκικές προθέσεις.
Μέχρι στιγμής οι Τούρκοι “πιάνονται” στη “φάκα” . Αυτό δεν πρέπει να προκαλεί εφησυχασμό. Αντιθέτως. Η τουρκική κινητικότητα θα πρέπει να προβληματίσει και να μας οδηγήσει στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων που υπάρχουν στο σύστημα παρατήρησης – παρακολούθησης των τουρκικών κινήσεων στο Αιγαίο. Η οικονομική κρίση δεν μπορεί να δικαιολογεί ελλείψεις σε συντήρηση και υποστήριξη συστημάτων που βοηθούν το προσωπικό να είναι αποτελεσματικό στα καθήκοντά του. Μέρα και νύχτα.
http://www.onalert.gr/stories/poso-aorati-einai-i-tourkiki-korveta-apo-poia-apostasi-tin-eglovisan-ta-ellinika-opla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου