Ετικέτες

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Στουρνάρας για το Μνημόνιο: ” Αυτό δεν είναι δάνειο, αυτό είναι σχεδόν δώρο…”


undefined
 .
Ο κ. Στουρνάρας λοιπόν αφού αρχικά επανέλαβε τις αισιόδοξες προβλέψεις της κυβέρνησης και απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψεις άλλων οριζόντιων μέτρων με μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις είπε αρχικά ότι το «έλλειμμα των περίπου 4 δισ. για τη διετία 2015 – 2016 θα καλυφθεί από τις επιδόσεις στην εκτέλεση του ΠροϋπολογισμοΠροχώρησε όμως ακόμη περισσότερο λέγοντας ότι είναι πλέον εφικτό η Ελλάδα να «ξεφορτωθεί» ακόμη 50 δισεκατομμύρια από το χρέος της χωρίς καν να χρειαστεί κούρεμα καθώς θα ζητήσει -και πιθανότατα θα πετύχει- να αφαιρεθούν από το δημόσιο χρέος τα 50 δισ. που χρησιμοποιούνται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Το χρέος μαζί φυσικά και με τις μετοχές των τραπεζών αυτών θα μεταφερθεί στο μηχανισμό διάσωσης, δηλαδή στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Αυτό όμως που πραγματικά προκάλεσε τη μεγαλύτερη εντύπωση από όλα όσα είπε ο υπουργός είναι η αποστροφή του ότι το συνολικό δάνειο που έχει λάβει η χώρα μας από την Τρόικα μέσω των Μνημονίων είναι το μεγαλύτερο δάνειο που έχει δοθεί σε οποιονδήποτε από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Αυτό δηλαδή, δεν είναι δάνειο, αυτό είναι σχεδόν δώρο, είπε.
Πηγή :  http://aienaristeyein.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου