Ετικέτες

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Ποιος "ναύαρχος" σταμάτησε με κανονιοφόρο υπερωκεάνιο... για ένα φιλί!!!



Ο έρωτας της Μελίνας Μερκούρη με τον αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού Πύρρου Σπυρομήλιου , ξύπνησε πολλές “ερωτικές” μνήμες στον Στόλο. Και όπως προκύπτει ο δεσμός της Μελίνας με τον Σπυρομήλιο, δεν ήταν ο πιο θυελλώδης! Υπήρξε άλλος ο οποίος λίγο έλειψε να ρίξει τη κυβέρνηση το 1953 και οδήγησε τον τρελά ερωτευμένο αξιωματικό του ΠΝ να σταματήσει ολόκληρο υπερωκεάνιο έξω από τα Κύθηρα!

Ο έρωτας είχε πρωταγωνιστές το 1953 έναν κυβερνήτη κανονιοφόρου και την νεαρή θυγατέρα του επικεφαλής της Αμερικανικής αποστολής στην Ελλάδα! Μιλάμε για το 1953 που η συγκεκριμένη …αποστολή είχε μεγάλη σημασία.

Το φλογερό ειδύλλιο ασφαλώς και δεν είχε την έγκριση του πατέρα της νεαράς και όμορφης υπάρξεως. Ειδικά μετά από την νεανική της τρέλα να εξαφανιστεί με τον αξιωματικό του ΠΝ για μια ολόκληρη εβδομάδα (!!!) με αποτέλεσμα η ελληνική κυβέρνηση να κινδυνεύσει ακόμη και …με πτώση!

Τελικά η δεσποινίς επέστρεψε αλλά όπως ήταν αναμενόμενο εκτός από την πατρική οργή την ανέμενε κι ένα εισητήριο χωρίς επιστροφή για τις ΗΠΑ. Την επιβίβασαν σε υπερωκεάνιο αλλά δεν είχαν υπολογίσει την τρέλα -ωραία τρέλα- του δικού μας! Ο κυβερνήτης πήρε τη κανονιοφόρο του και ανέμενε το πλοίο ανοιχτά των Κυθήρων. Εκεί το υποχρέωσε να σταματήσει για ένα μόνο λόγο: να αποχαιρετήσει την αγαπημένη του δίνοντας της ένα τελευταίο φιλί και μερικά λουλούδια!

Αυτό θα πει έρωτας στο Πολεμικό Ναυτικό! Ο συγκεκριμένος αξιωματικός έφθασε ψηλά στην ιεραρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου