Ετικέτες

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

"Το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα"


Φωνάζουν και οι κάτοικοι του Βερολίνου!...!!!

Αγαπητές φίλες Ελληνίδες, αγαπητοί φίλοι Έλληνες

Έχω μια παράκληση:

Εμείς οι κάτοικοι του Βερολίνου έχουμε το πρόβλημα πως το 1999 η κυβέρνησή μας πούλησε 49,9 % του ιδρύματος ύδρευσης και αποχέτευσης. Τα πούλησε σε δυο ανώνυμες εταιρίες. Το έκανε λόγω βραχυπρόθεσμης εξοικονόμησης χρημάτων με το αποτέλεσμα εξαιρετικών αυξήσεων των τιμών του νερού και της αποχέτευσης αν και μας είχαν υποσχεθεί μείωση.

Συμφώνησαν να κρατήσουν μυστικά τα συμβόλαια που περιέχουν υποσχέσεις εξαιρετικά ψηλών μερισμάτων. Το 2011 κάναμε ένα δημοψήφισμα με αποτέλεσμα να γνωστοποιήσουν τα συμβόλαια. Η μια αυτών των εταιριών αποσύρθηκε μετά.

Η άλλη που λέγεται VEOLIA και που είναι ίσως γνωστή και στην Ελλάδα, διοργανώνει τώρα όλη την επιχείρηση αν και κατέχει μόνο ένα τέταρτο του ιδρύματος. Οι τιμές δεν μειώθηκαν μετά από το δημοψήφισμα. Είναι τώρα οι πιο ψηλές στη Γερμανία.

Εδώ και μερικά χρόνια αυτή η γαλλική εταιρία VEOLIA μαζί με άλλες εταιρίες πιέζει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αλλάξει τις οδηγίες για να διευκολύνει την ιδιωτικοποίηση κρατικών και αστικών εταιριών, ιδιαίτερα εταιριών ύδρευσης και αποχέτευσης γιατί έμαθαν πως μπορούν να τις μεταμορφώσουν σε έγκυρες πηγές εισοδήματος.

Εγώ -όπως και πολλοί άλλοι κάτοικοι της Ευρώπης- δε θέλω αυτό! Γι' αυτό σας παρακαλώ να δώσετε την υπογραφή σας στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών που μαζεύει υπογραφές για να μην υποστηρίξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αυτά τα ενδιαφέροντα ιδιωτικοποίησης.

Θα βρείτε πολλές ιδιαίτερες πληροφορίες για αυτό το θέμα στο διαδίκτυο στο

http://www.right2water.eu/el

Θα βρείτε εκεί επίσης ένα κουμπί « [ Υπογράψτε τώρα Θ ] » με το οποίο μπορείτε να στείλετε την υπογραφή σας. Αν ψάξετε λίγο πιο πολύ θα βρείτε ίσως και ένα έντυπο για χειρόγραφες υπογραφές.

Αν το εκτυπώσετε θα μπορείτε να μαζέψετε υπογραφές από ανθρώπους που δεν είναι συνηθισμένοι με το διαδίκτυο και μπορείτε να το στείλετε στη δηλωμένη διεύθυνση.

Μέχρι το Σεπτέμβριο 2013 θέλουν να μαζέψουν 2 000 000 υπογραφές και έχουν τώρα λίγο πιο πολλές από 1 500 000 και τον ελάχιστο αριθμό σε οχτώ χώρες.

Στην παρακάτω ταμπέλα μπορείτε να δείτε πόσοι άνθρωποι έχουν ήδη υπογράψει σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι φράσεις

1. "Wasser ist ein Menschrecht"
2. Mindestzahl je Nationalstaat (muss in 7 Lδndern erreicht werden)
3. fehlende/όberzδhlige Unterschriften zur Mindestzahl
4. erreichte Stimmen in Prozent zur Mindestzahl
5. Land / online / Papier / Gesamt

σημαίνουν

1. «Το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα»
2. ελάχιστος αριθμός σε κάθε εθνικό κράτος (απαιτουμένος αριθμός σε τουλάχιστον 7 χώρες)
3. ποσοστό αριθμών πάνω/κάτω από το ελάχιστο
4. φτασμένο ποσοστό επί τοις εκατό σε σχέση με το ελάχιστο
5. χώρα / επί γραμμή / σε χαρτί / ολόκληρα



Πηγή :  periergaa.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου