Ετικέτες

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Θέμα χρόνου θεωρείται το κούρεμα του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με τους Financial Times

 

Θέμα χρόνου θεωρείται το κούρεμα του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με τους Financial Times  Θέμα χρόνου θεωρούν οι Financial Times το κούρεμα του ελληνικού χρέους, ενώ σημειώνουν ότι έγγραφα που έχουν στη διάθεση τους από τη συμφωνία του Eurogroup δείχνουν ότι τελικά οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης θα αποδεχθούν ζημιές στα δάνεια που έδωσαν στην Αθήνα.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι οι υπουργοί οικονομικών συμφώνησαν σε σειρά μέτρων, αλλά τελικά με αυτά αγοράζουν χρόνο.
Τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν αμέσως, ως μέρος της συμφωνίας θα μειώσουν τα επίπεδα χρέους στην Ελλάδα σε 126,6% μέχρι το 2020 και όχι το 124% που ανακοινώθηκε από τους ηγέτες της ευρωζώνης, σύμφωνα με τα έγγραφα και τους ανώτερους υπαλλήλους.
Έτσι οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης θα πρέπει να βρουν λύση για να μειωθεί το χρέος ακόμη 2,7 ποσοστιαίες μονάδες του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος σε μια μεταγενέστερη ημερομηνία όταν η Ελλάδα βγάζει περισσότερα χρήματα από όσα ξοδεύει.
«Η συμφωνία αγοράζει χρόνο αν η Ελλάδα εφαρμόσει τα πάντα, από τώρα και στο εξής, η οικονομία αρχίσει να ανακάμπτει, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα και οι Ευρωπαίοι τηρήσουν την υπόσχεσή τους για κούρεμα του ελληνικού χρέους», δήλωσε ο Laurence Boone, οικονομολόγος της Bank of America Merrill Lynch.
Πρόσθεσε όμως ότι υπάρχουν «πάρα πολλά ”αν” για να καθησυχάσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου