Ετικέτες

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Δέκα χρόνια χωρίς τον Φλωράκη

Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

Δέκα χρόνια χωρίς τον Φλωράκη

ΔΕΚΑχρόνια συμπληρώνονται φέτος από την τραγική εκείνη μέρα που η Πάφος και ολόκληρη η Κύπρος ξυπνούσαν με το μαντάτο του χαμού του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Ευάγγελου Φλωράκη και της συνοδείας του στην κοιλάδα των Κουκλιών. Η Πολιτεία τίμησε χθες τη μνήμη των πεσόντων στο καθήκον, με το ετήσιο μνημόσυνο του αείμνηστου Αρχηγού και των τεσσάρων αξιωματικών της δύναμης, που σκοτώθηκαν σε διατεταγμένη υπηρεσία, το οποίο τελέστηκε στον ιερό ναό Αποστόλου Λουκά στα Κούκλια.
Από τη συντριβή του μοιραίου ελικοπτέρου της Εθνικής Φρουράς είχαν βρει τραγικό θάνατο ο τότε Αρχηγός της ΕΦ, Ευάγγελος Φλωράκης, ο Ταξίαρχος Στυλιανός Δεμέναγας , ο υποπλοίαρχος Νικόλας Σεργίου, ο Σμηναγός Πάρης Αθανασιάδης και ο υποσμηναγός Μιχάλης Σιακαλλής.
Του σημερινού μνημόσυνου στα Κούκλια προέστη ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, ενώ επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο υπουργός Υγείας.

Ο Σταύρος Μαλάς επεσήμανε ότι η Κύπρος αποτίει φόρο τιμής στους πέντε αξιωματικούς που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας.

Η τραγωδία συνέβη λίγο μετά τις τέσσερις τα χαράματα της 11ης Ιουλίου 2002 όταν το ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς στο οποίο επέβαιναν οι πέντε, προσέγγιζε την αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» που ήταν ο τελικός του προορισμός. Στην κοιλάδα των Κουκλιών, το τύπου Βellελικόπτερο κατέπεσε παρασύροντας στον θάνατο τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς και τους συνοδούς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου