Ετικέτες

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

ενοποίηση της Ευρωζώνης λύνει όλα τα προ βλήματα
Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 2, 2012
Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ
ΩΣ ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε.
Γράφει ο
Νίκος Αναγνωστάτος

​Με την πεποίθηση ότι όλα τα προβλήματα της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένων και των οικονομικών, επιλύνονται με την ολοκλήρωση της ενοποίησης της Ευρωζώνης, αρχής γενομένης με την οικονομική ενοποίηση, έτσι ώστε η υποχρέωσή της να είναι, όχι ο δανεισμός, αλλά η ενίσχυση των οικονομικά αδύνατων κρατών – μελών της, με προγράμματα ανάπτυξης και την καθιέρωση κινήτρων και αντικινήτρων, έστειλα για μια ακόμη φορά την πιο κάτω επιστολή, μεταφρασμένη στα ελληνικά, στους ηγέτες της Ευρωζώνης, με κοινοποίηση τους ηγέτες των κρατών – μελών της Ευρωζώνης, προτρέποντας τους να προχωρήσουν στην ενοποίηση αμέσως.
​Η ελπίδα μας είναι η Ισπανία, η μεγάλη αυτή οικονομική δύναμη της Ευρωζώνης, τηςοποίας η οικονομία επιδεινώνεται ραγδαία και έτσι να αναγκαστεί η Ευρωζώνη να προχωρήσει γρηγορότερα στην ενοποίηση.

​Η επιστολή έχει ως εξής:
ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς τους ηγέτες της Ευρωζώνης
Θέμα: Υπενθύμιση για άμεση ολοκλήρωση της ενοποίησης της Ευρωζώνης, για να σωθεί η Ευρωζώνη και πιθανώς η Ευρωπαϊκή Ένωση, ως ένας εν δυνάμει κίνδυνος
Σχετ.: Επιτολές μου της 24.8.2011 http://thiakos.blogspot.com/2011/09/blog-post_8458.html11/09/blog-post_8458.html
και 15.5.2012 http://thiakos.blogspot.com/2012/05/normal-0-false-false-false.html
​Αγαπητοί Κύριοι,
​Αναφερόμενος στις προηγούμενες επιτολές μου, σας καλώ να προχωρήστε επειγόντως στην ουσιαστική ενοποίηση στην τεχνικά ονομαζόμενη Ενωμένη Ευρώπη, κάτι που όλο και περισσότερα σημαντικά πρόσωπα έχουν αντιληφθεί αυτό το λάθος (;) της Ε.Ε. και ιδιαίτερα της Ευρωζώνης.
​Σας παραπέμπω στο άρθρο του κ.Γιόρκα Φίσερ, του πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, το οποίο δημοσιεύτηκε σε ελληνικό blog:
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/05/blog-post_9697.html
​Σε αυτό το άρθρο, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Ας μην καταστρέψουν οι Γερμανοί για τρίτη φορά την Ευρώπη γράφει ο Γιόσκα Φίσερ*
Η κατάσταση στην Ευρώπη είναι σοβαρή – πάρα πολύ σοβαρή. Ποιος θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα καλούσε τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να μαζέψουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν μια δημοσιονομική ένωση – με κοινό προϋπολογισμό και φορολογική πολιτική και κοινές εγγυήσεις για το δημόσιο χρέος; Και τον Κάμερον να υποστηρίζει ότι μόνο η εμβάθυνση της πολιτικής ενοποίησης μπορεί να σταματήσει τη διάρρηξη του ευρώ…
……
Ας μην αυταπατώμεθα: αν το ευρώ διαλυθεί, θα ακολουθήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση – η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου – οδηγώντας σε μια παγκόσμια οικονομική κρίση μιας κλίμακας που οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν σήμερα δεν βίωσαν ποτέ. Η Ευρώπη βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου και είναι σίγουρο ότι θα πέσει μέσα αν η Γερμανία – και η Γαλλία – δεν αλλάξουν πορεία.
…….
Ένα πράγμα είναι σίγουρο: η διάλυση του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα φέρει την έξοδο της Ευρώπης από το παγκόσμιο προσκήνιο. Η σημερινή πολιτική της Γερμανίας είναι απολύτως παράλογη ενόψει των πολύ πιο πικρών πολιτικών και οικονομικών συνεπειών που θα κληθεί αύριο να αντιμετωπίσει.
…….
Πέρα από την πολιτική και δημοσιονομική ενοποίηση και τα βραχυπρόθεσμα αναπτυξιακά μέτρα, η Ευρώπη χρειάζεται επειγόντως διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με στόχο την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητάς της. Όλοι αυτοί οι πυλώνες είναι απαραίτητοι για να ξεπεράσει η Ευρώπη την υπαρξιακή κρίση της.
……..
Η Γερμανία αυτοκαταστράφηκε – και κατέστρεψε και την ευρωπαϊκή τάξη – δύο φορές στον 20ο αιώνα αλλά μετά έπεισε τη Δύση ότι άντλησε τα σωστά διδάγματα. Μόνο με αυτό τον τρόπο – που αντανακλάται πρωτίστως στην προσήλωσή της στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα – εξασφάλισε τη συναίνεση των υπολοίπων στη γερμανική επανένωση. Θα ήταν και τραγικό
και ειρωνεία αν η ενωμένη Γερμανία, με ειρηνικά μέσα και με τις καλύτερες προθέσεις, καταστρέψει την ευρωπαϊκή τάξη για τρίτη φορά.
*Ο Γιόσκα Φίσερ ήταν υπουργός Εξωτερικών και αντικαγκελάριος της Γερμανίας στο διάστημα 1998-2005.»
​Πληροφορήθηκα από τις ειδήσεις, ότι και σεις κ.Μπαρόζο, ομιλείτε για οικονομική ενοποίηση, αλλά εν ευθέτω χρόνο, ή κάτι τέτοιο. «Ή τώρα ή ποτέ» τραγουδούσε ο Ελβις Πρίσλεϋ και αυτό ισχύει απόλυτα εδώ. Οφείλετε όλοι να αντιληφθείτε ότι δεν υπάρχει περιθώριο χρόνου αναμονής και η διαδικασία πρέπει να προχωρήσει αμέσως, διότι υπάρχει να καταρρεύσει η Ευρωζώνη και η Ε.Ε. να ακολουθήσει.
​Εάν αυτό (η ενοποίηση) έχετε υπόψη σας, καθώς και άλλων ισχυρών προσώπων της Ευρωζώνης, παρακαλώ προχωρήστε, για να μη βασανιζόμαστε από τα αυστηρά μέτρα , τα οποία εξαθλιώνουν τον ελληνικό λαόκαι δυστυχώ επί ματαίω.
​Προσβλέπω σε θετική ανταπόκρισή σας στην αγωνία μου.
​Ειλικρινά υμέτερος
Νίκος Αναγνωστάτος
e-mail: info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου