Ετικέτες

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

«Δεν θα ενταχθείτε στην Ένωση με πιστωτική κάρτα» Θα πρέπει η Τουρκία να εναρμονισθεί 100% με το κεκτημένο

«Δεν θα ενταχθείτε στην Ένωση με πιστωτική κάρτα» Θα πρέπει η Τουρκία να εναρμονισθεί 100% με το κεκτημένο

ΣΕιδιαίτερα σκληρή γλώσσα προειδοποίησε την Τουρκία ότι η πορεία της προς την ΕΕ απαιτεί την πλήρη και όχι μερική εναρμόνιση της με τις συνθήκες και τις αρχές της Ένωσης , ο εκπρόσωπος της Ένωσης στην Τουρκία, πρέσβης Ζαν Μορίς Ριπέρ.Σε συνέντευξη Τύπου, στην Άγκυρα, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία μίλησε εφ’ όλης της ύλης και υπογράμμισε ιδιαίτερα τις ελλείψεις που παρουσιάζει η χώρα στον εναρμονισμό των θεσμών της με εκείνους της ΕΕ. Όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ, ο Ριπέρ τόνισε ότι για την ένταξη της στην Ε.Ε. απαιτείται πλήρης εναρμόνιση με τους κανόνες και τις αρχές της. «Δεν μπορείτε να αποκτήσετε καθεστώς μέλους της ΕΕ με πιστωτική κάρτα», είπε και πρόσθεσε ότι, απαιτείται προσαρμογή εκατό τοις εκατό και όχι πενήντα τοις εκατό.


 Δεν μπορείτε να επιφέρετε μόνο τις μεταρρυθμίσεις που σας αρέσουν και να απορρίψετε εκείνες που δεν σας αρέσουν, είπε ακόμα και κατέληξε ότι «Αν 27 χώρες συμμορφώνονται με τους κανόνες , η 28η θα πρέπει να πράξει το ίδιο».

Ο κ. Ριπέρ τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις στον ποινικό κώδικα, θεωρώντας απαράδεκτο το καθεστώς της μακροχρόνιας προφυλάκισης που επικρατεί τώρα, καθώς και εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που θα εξασφαλίζουν ελευθερία έκφρασης και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνουν υποχωρήσεις σε θέματα όπως η προστασία των παιδιών, η ισότητα των φύλων, ελευθερία του τύπου και ελεύθερη έκφραση. Για τα θέματα αυτά, είπε, πρέπει η Τουρκία να προχωρήσει στις απαραίτητες νομικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και στη δημιουργία των απαραίτητων μηχανισμών.
http://www.philenews.com/digital/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου