Ετικέτες

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

UAV Predators στην βάση Ινσιρλίκ και Ισραηλινό Heron στα δίχτυα Τούρκου ψαρά


UAV Predators στην βάση Ινσιρλίκ και Ισραηλινό Heron στα δίχτυα Τούρκου ψαρά

undefined
Οι ΗΠΑ έχουν ήδη αναπτύξει τέσσερα UAV Predator στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στην ΝΑ Τουρκία και η είδηση επιβεβαιώθηκε. Τα UAV Predator έφθασαν στην αεροπορική βάση την 16 και 23 Οκτωβρίου 2011, λίγες ημέρες πριν ο πρωθυπουργός Ερντογάν ζητήσει επισήμως από τις ΗΠΑ, κατά την διάρκεια της Συνόδου των G20 πρόσφατα, την αγορά τέτοιων μη επανδρωμένων Α/Φ , για την καταπολέμηση των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ, που δρουν στην ΝΑ Τουρκία.

Η ανάπτυξη από τις ΗΠΑ των Predators στην περιοχή είναι ανεξάρτητη από το αίτημα των Τούρκων και θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τους Αμερικανούς. Εξάλλου όπως μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ ένα Heron της Ισραηλινής Αεροπορίας ψάρεψε, πριν δύο εβδομάδες Τούρκος ψαράς στην Αλεξανδρέττα. Ο ψαράς ανέφερε το γεγονός στις αρχές, οι οποίες όμως τον «συμβούλεψαν» να μην αναφέρει πουθενά το γεγονός. Τελικά το συμβάν διέρρευσε στον τουρκικό Τύπο, προκαλώντας νέα έξαψη στο αντί-ισραηλινό μένος, αφού κατέστη ολοφάνερο ότι η Ισραηλινή Αεροπορία επιτηρεί αυστηρά όλη την περιοχή.
Τώρα βέβαια, τα συγκεκριμένα UAV τα διαθέτουν και οι Τούρκοι, αφού τα έχουν αγοράσει από τους Ισραηλινούς, όσα τους έχουν μείνει δηλαδή, διότι οι Τούρκοι έχουν αποδειχθεί ειδικοί… στην καταστροφή τους, ή γενικά αποδείχτηκαν ανεπίδεκτοι μαθήσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου