Ετικέτες

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Μέσα ή έξω από το ευρώ; – Ο λαός δεν κοιμάται πια και ούτε μαζί τα φάγαμε…


Μέσα ή έξω από το ευρώ; – Ο λαός δεν κοιμάται πια και ούτε μαζί τα φάγαμε…


Δεν έχω κάτι με την εφημερίδα “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ”. Είναι μία από όλες τις εφημερίδες που δεν το κρύβω πως επισκέπτομαι και συχνά αναδημοσιεύω και άρθρα της. Η συγκεκριμένη ανάρτηση έχει να κάνει με το διπρόσωπο χαρακτήρα της Ευρωζώνης (Γερμανία & Γαλλία κυρίως), αλλά και με τον διπρόσωπο χαρακτήρα του δικού μας κράτους και των ΜΜΕ που μετέφεραν την κρίση στα σπίτια/νοικοκυριά μας με τρόπο βίαιο και σκανδαλώδη την ώρα που ορισμένοι βολεμένοι και επί δεκαετίες ΠΡΟΥΧΟΝΤΕΣ (εκλεγμένοι από όσους βόλεψαν και σήμερα κατηγορούν) που αποφάσισαν να συγγράψουν …βιβλίο και να το εκδώσουν προς διάθεση του ΑΝΕΡΓΟΥ ελληνικού λαού με τον τίτλο: “Όλοι μαζί τα φάγαμε”.
Ακολουθούν βίντεο αλλά και η διγλωσία της δήθεν Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει μετατραπεί σε κέντρο αποφάσεων του Βερολίνου με κομπάρσο το Παρίσι…:

Χωρίς αλλαγές, δεν παίρνετε δόση

Η πίεση από τους Ευρωπαίους είναι ασφυκτική και όχι περίοδος, αλλά ούτε καν …ώρες χάριτος δεν υφίστανται για τη νέα κυβέρνηση. 
Το protothema.gr μετέδωσε νωρίτερα ότι, αμέσως μετά τη διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση,  ο Λουκάς Παπαδήμος πρόκειται να αναχωρήσει για Βρυξέλλες, ενώ δεν αποκλείεται στους προορισμούς του να προστεθούν το Παρίσι και το Βερολίνο. 
Ο νέος πρωθυπουργός θα δει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνκερ ενώ έχει ήδη προγραμματίσει τηλεφωνικές επικοινωνίες με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.
Διαβάστε εδώ  το αναλυτικό ρεπορτάζ.
Ωστόσο, οι εταίροι μας δεν περιμένουν και αυτό φάνηκε καθαρά και στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν με τον Έλληνα πρωθυπουργό το Σάββατο ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
Σύμφωνα με το reuters, στη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, οι δύο ηγέτες παρότρυναν τον Λουκά Παπαδήμο να σεβαστεί και να θέσει σε εφαρμογή όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα.
Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα Ηλύσια Πεδία αναφέρει χαρακτηριστικά: «η εκταμίευση της επόμενης δόσης δεν θα πραγματοποιηθεί εκτός και αν υπάρξει ένα αποφασιστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».
Όλα αυτά όταν το πρωί η κ. Λαγκάρντ είχε δηλώσει ικανοποιημένη από τις εξελίξεις στην Αθήνα.
Διαβάστε εδώ  το σχετικό ρεπορτάζ.
Διαβάστε επίσης εδώ http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=158822 για τον συναγερμό που έχει σημάνει στην κυβέρνηση ενόψει της έλευσης, την ερχόμενη εβδομάδα, των ελεγκτών της Τρόικας στην Αθήνα. Ενόψει της συνάντησης, ο κ. Παπαδήμος είχε το μεσημέρι συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.
Στο επίκεντρο της συνάντησης, πέραν των ενεργειών που είναι απαραίτητες για να εγκριθεί η εκταμίευση της έκτης δόσης, βρέθηκε και η κατάρτιση του προϋπολογισμού για το 2012. Ενός προϋπολογισμού που θα φέρει τον στόχο της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος αλλά και που καθίσταται ακόμη δυσκολότερος με δεδομένες τις προβλέψεις της Κομισιόν για ιδιαίτερη μεγάλη ύφεση στην ελληνική οικονομία και κατά τη νέα χρονιά…

Αποκλείεται η αποβολή χωρών από την ευρωζώνη

Απέκλεισε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ το ενδεχόμενο αποβολής οποιασδήποτε χώρας από την ευρωζώνη, σημειώνοντας πως μια τέτοια ενέργεια δεν είναι δυνατή βάσει των ευρωπαϊκών συνθηκών.
«Αποκλείω την υπόθεση της αποβολής μιας χώρας από τη ζώνη του ευρώ, στην πραγματικότητα η συνθήκη δεν έχει εργαλεία που να μας επιτρέπουν να το κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο πορτογαλικό τηλεοπτικό δίκτυο TV1.
Ο Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Πορτογαλία για να συζητήσει με Πορτογάλους αξιωματούχους τη διάσωση της οικονομίας της χώρας, δήλωσε στο TV1 ότι είναι σίγουρος πως η σημερινή συμμετοχή στην ευρωζώνη δεν θα μεταβληθεί τα επόμενα χρόνια.
«Πιστεύω ότι σε 10 χρόνια όλες οι χώρες της ζώνης του ευρώ θα εξακολουθούν να έχουν το ευρώ » σημείωσε και πρόσθεσε: «Είμαι πεπεισμένος ότι σε 10 χρόνια η ευρωζώνη θα έχει περισσότερα μέλη».
Υπογράμμισε τέλος πως θεωρεί ότι είναι παράλογο να πιστεύει κανείς πως η Ευρώπη είναι μια περιοχή χωρισμένη ανάμεσα σ΄αυτά που αποκάλεσε «έναν ενάρετο βορρά και έναν μη ενάρετο νότο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου