Ετικέτες

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Κρατική τρομοκρατία στην Τουρκία: 47 Κούρδοι δικηγόροι στη φυλακή


Κρατική τρομοκρατία στην Τουρκία: 47 Κούρδοι δικηγόροι στη φυλακή

Το σχεδιάγραμμα που σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές παρουσιάζει την άτυπη κρατική δομή που επιχειρεί να στελεχώσει η Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων 

Σε επιχείρηση που διεξήγαγε η τουρκική Αστυνομία ταυτόχρονα σε 16 νομούς, μεταξύ των οποίων και οι νομοί Ντιγιαρμπακίρ, Κωνσταντινούπολης,  Άγκυρας, Κοτζάελι, Σίρνακ, Προύσας, Μπάτμαν, Καρς και Χακιάρι, στα πλαίσια της γιγαντιαίας επιχείρησης σύλληψης μελών της Ένωσης Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK), συνελήφθησαν 51 άτομα, εκ των οποίων 47 δικηγόροι, μεταξύ των οποίων και εκείνοι που επισκέπτονται στο Ιμραλί και χειρίζονται την υπόθεση του Αμντουλλάχ Οτζαλάν.
Στις επιχειρήσεις αυτές, που συντονίζονται από τον Βοηθό Αρχιεισαγγελέα Ειδικών Αρμοδιοτήτων της Κωνσταντινούπολης, συνελήφθη ο δημοσιογράφος Cengiz Kapmaz, στο στπίτι του οποίου βρέθηκε το βιβλίο "Οι μέρες του Οτζαλάν στο Ιμραλί", το οποίο κατασχέθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο!
Με βάση το Πρακτορείο Ανατολή, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι η αντιδήμαρχος του Δήμου Μπαγλάρ του Ντιγιαρμπακίρ, Derya Pamriş και ο αντιπρόεδρος της Νομαρχιακής του Ντιγιαρμπακίρ του κουρδικού κόμματος BDP Ömer Öner.
Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες όπως "διοργάνωση και συντονισμός διαδηλώσεων και απειθαρχίας του λαού απέναντι στις αρχές του τουρκικού κράτους".
Επίσης, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο πρόεδρος της Νομαρχιακής του νομού Μπάτμαν, του κόμματος BDP, δικηγόρος Mehdi Öztüzün.
Στην επιχείρηση που έγινε στην Κωνσταντινούπολη συνελήφθησαν 24 άτομα, από τα οποία 18 δικηγόροι, εγγεγραμμένοι στον Δικηγορικό Σύλλογο Κωνσταντινούπολης.
Η κυβέρνηση Ερντογάν και το τουρκικό κράτος, έχουν οδηγήσει στις φυλακές εκατοντάδες στελέχη νόμιμων κουρδικών οργανώσεων, με το αιτιολογικό ότι ως στελέχη της Ένωσης Κουρδικών Κοινοτήτων, εργάζονται για την στελέχωση μιας κουρδικής κρατικής δομής η οποία θα λειτουργεί παράλληλα με το τουρκικό κράτος, με στόχο εν καιρώ να αποδυναμώσουν και να απαξιώσουν τις δομές και τη λειτουργία του τουρκικού κράτους, ενδυναμώνοντας ταυτόχρονα τις δομές του κουρδικού κράτους, το οποίο σταδιακά θα είναι η κυρίαρχη κρατική δομή στο Κουρδιστάν και σε μεγαλουπόλεις του Τουρκίας που κατοικούν εκατομμύρια Κούρδοι.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου