Ετικέτες

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Πακιστάν για το ''ατυχές συμβάν'' με 25 θύματα




ΣΆΒΒΑΤΟ, 26 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011


Ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Πακιστάν για το ''ατυχές συμβάν'' με 25 θύματα

Τουλάχιστον 25 Πακιστανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 14 τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί ελικόπτερα του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν εναντίον στρατιωτικού φυλακίου στο βόρειο Πακιστάν, κοντά στα σύνορα των δυο χωρών, δήλωσαν αξιωματικοί του πακιστανικού στρατού.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση αυτή οι πακιστανικές αρχές έκλεισαν τον κύριο δρόμο ανεφοδιασμού των νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

«Σταματήσαμε τον ανεφοδιασμό του ΝΑΤΟ με απόφαση της κυβέρνησης», δήλωσε ο Μουταχίρ Χουσέιν, ανώτερος αξιωματούχος στην περιοχή των φυλών του βορείου Πακιστάν όπου βρίσκεται το πέρασμα Χάιμπερ, κύρια οδός από την οποία διέρχονται τα φορτηγά που ανεφοδιάζουν, κυρίως σε καύσιμα, τη διεθνή δύναμη στο Αφγανιστάν (Isaf).


Σύμφωνα με την ίδια πηγή, λίγες ώρες μετά την επίθεση οι πακιστανικές αρχές σταμάτησαν περίπου 40 φορτηγά και βυτιοφόρα στο πέρασμα Χάιμπερ κοντά στην Πεσαουάρ.

Ανώτερος αξιωματικός του πακιστανικού στρατού δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια να μεταφερθούν οι νεκροί στρατιώτες από το φυλάκιό τους κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, στο αρχηγείο του στρατού στη φυλετική περιοχή Μοχμάντ.

Το Ισλαμαμπάντ διαμαρτυρήθηκε έντονα στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ
Το Πακιστάν διαμαρτυρήθηκε έντονα σήμερα στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ μετά την επίθεση νατοϊκών ελικοπτέρων σε φυλάκιο του πακιστανικού στρατού κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 25 στρατιώτες και 14 τραυματίσθηκαν.
«Ο πρωθυπουργός Γιουσούφ Ραζά Γκιλάνι καταδίκασε έντονα την επίθεση του ΝΑΤΟ. Το μήνυμα αυτό διαβιβάσθηκε από το πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν.

Το ΝΑΤΟ επιβεβαιώνει την επίθεση
Εκπρόσωπος των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν επιβεβαίωσε πως αεροσκάφη της Συμμαχίας κλήθηκαν να υποστηρίξουν χερσαίες δυνάμεις στη διάρκεια επεισοδίου κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν και οι δυνάμεις αυτές είναι πολύ πιθανό να ευθύνονται για τον θάνατο Πακιστανών στρατιωτών.
«Κλήθηκαν αεροπορικές δυνάμεις για υποστήριξη σε ένα επεισόδιο που βρισκόταν σε εξέλιξη και αυτό είναι πολύ πιθανό να προκάλεσε απώλειες ανάμεσα στους Πακιστανούς στρατιώτες», δήλωσε ο ταξίαρχος Κάρστεν Γιάκομπσον, εκπρόσωπος της Isaf.
«Γνωρίζουμε πως υπάρχουν απώλειες, αλλά δεν γνωρίζουμε αριθμούς, ούτε τη σοβαρότητα του επεισοδίου», πρόσθεσε.
Πακιστανοί αξιωματούχοι δήλωσαν νωρίτερα πως ελικόπτερα του ΝΑΤΟ επιτέθηκαν σε στρατιωτικό φυλάκιο ελέγχου στο βορειοδυτικό Πακιστάν προκαλώντας το θάνατο ως και 28 στρατιωτών.

www.kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου