Ετικέτες

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Η Απόγνωση της Τουρκίας σε όλο της το Μεγαλείο: Έκκληση Ερντογάν στις δυνάμεις των Πεσμεργκά για συνεργασία στον αγώνα κατά του PKK


Η Απόγνωση της Τουρκίας σε όλο της το Μεγαλείο: Έκκληση Ερντογάν στις δυνάμεις των Πεσμεργκά για συνεργασία στον αγώνα κατά του PKK

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Πέμπτη ότι η Τουρκία επιδιώκει τη συνεργασία με τις ιρακινές κουρδικές δυνάμεις των Peshmerga στον αγώνα της κατά των Κούρδων Μαχητών του PKK κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας με το βόρειο Ιράκ.
Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα έπειτα από την συνάντηση του με τους εκδότες των κορυφαίων μέσων ενημέρωσης της χώρας, ο Ερντογάν ανέφερε ότι το αίτημα του αυτό το υπέβαλε στον Νετσιρβάν Μπαρζανί, πρώην πρωθυπουργό της Περιφερειακής Διοίκησης του Κουρδιστάν και τον υπ'αριθμόν δύο στην ιεραρχία του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (KDP) κατά την επίσκεψη στην Τουρκία. Επίσης σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Μασούντ Μπαρζανί πρόεδρο της Περιφερειακής Διοίκησης του Κουρδιστάν ζήτησε τον απο κοινού διάλογο ώστε να αξιολογήσουν την υφιστάμενη κατάσταση και έθεσε και στον ίδιο το ίδιο αίτημα.

Ανέφερε ότι Νετσιρβάν Μπαρζανί συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου την Πέμπτη το πρωί και ήταν προγραμματισμένο να τον συναντήσει και το απόγευμα της Πέμπτης.
Ανέφερε επίσης ότι θα συζητήσουν τα τουρκικά σχέδια για την αντιμετώπιση της "τρομοκρατίας" καθώς «Αυτές οι επιθέσεις δεν είναι μόνο εναντίον της Τουρκίας, αλλά και εναντίον της αδελφότητας των Κούρδων και των Τούρκων. Αυτή είναι μια διαδικασία η οποία έχει ως στόχο να καταστρέψει την αδελφοσύνη μας. Πρέπει να αντιμετωπιστεί απο κοινού » πρόσθεσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός .

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον Νταβούτογλου την Πέμπτη ο Μπαρζανί δεσμεύτηκε για την περαιτέρω συνεργασία με την Τουρκία εναντίον του ΡΚΚ. Είπε ότι έσπευσε στην Άγκυρα για να προσφέρει τα συλλυπητήρια της περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν (KRG) στην Τουρκία. Δήλωσε ότι πιστεύει ότι αυτές οι επιθέσεις δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα ούτε Τουρκικού λαού ούτε του κουρδικού λαού και οτι τέτοιες επιθέσεις δε θα καταστρέψουν τις σχέσεις των δύο πλευρών. Δήλωσε επίσης ότι οι διμερείς επαφές με Τούρκους αξιωματούχους θα πραγματοποιούνται πιο συχνά και τόνισε ότι η συνεργασία της περιφερειακής διοίκησης με την Τουρκία θα επεκταθεί σε πολλούς τομείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου